El nou any no ha començat bé per a la UE Llagostera-Costa Brava, i en el retorn a la competició va encaixar una derrota davant del filial de l´Espanyol (2-0) que unida a la victòria de l´Hospitalet deixa els d´Oriol Alsina dissetens, ocupant llocs de descens directe. Amb el resultat d´ahir els gironins acumulen a més vuit jornades seguides sense guanyar, l´última victòria va ser el 2 de novembre a Sabadell, i cada cop és més evident que costarà molt sortir d´aquesta situació.

A la Ciutat Esportiva Dani Jarque fins i tot van haver de fer front a les decisions de l´àrbitre, que primer amb un penal molt rigorós en contra amb què Àlex López va marcar el primer gol del conjunt blanc-i-blau, i després amb un altre de clar comès sobre Diego Jiménez que no va xiular, van posar les coses encara més difícils per als gironins. El desplaçament a Sant Adrià era una bona oportunitat per passar pàgina a la primera part de la temporada contra un rival directe a la classificació però que amb la presència de Marc Roca i Melendo afrontava el partit amb un planter farcit de talent. Per fer front a la qualitat de l´Espanyol, Alsina va fer debutar d´inici una de les dues incorporacions al mercat d´hivern, alineant Javi Chica al lateral dret i avançant a Masó a la posició de pivot, també tornant a confiar en Pol Gómez a l´eix de la defensa. I el partit va començar amb un primer ensurt després que Marc Roca veiés Moragón avançat i provés sort des del mig del camp amb un xut que va estar a un pas de sorprendre el porter balear. El seu llançament va sortir prop del travesser. Tret d´aquest avís el Llagostera va sortir ben situat sobre el terreny de joc pressionant la sortida de pilota dels locals, i una recuperació d´Àlex Colorado al minut quatre va permetre enviar una passada a l´interior de l´àrea que Manel no va poder aprofitar. El davanter va xutar contra el cos del porter, i en la continuació Rafa Jordá tampoc va encertar.

Igualats en ocasions, els dos equips es disputaven el control del joc amb més intenció que encert, i només una aparició de Marc Fernández per banda esquerra just abans del primer quart d´hora de partit va generar perill, encara que la seva centrada no va trobar cap company. Sense ocasions clares de gol tot feia presagiar que l´empat només es desfaria en una acció aïllada o a pilota aturada, i superada la mitja hora el Llagostera va estar a punt de treure profit de l´estratègia en una falta lateral servida per Colorado que Valentín va rematar al pal amb un cop de cap des de la frontal de l´àrea petita. El rebot va caure als peus de Pablo Sánchez, però no va tenir prou encert. La resposta de l´Espanyol no es va fer esperar, i Àlex López va intentar avançar al seu equip amb un xut llu­nyà. En el tram final de la primera part va ser Marc Navarro qui aprofitant una bona passada a l´espai de Marc Roca, va fer lluir Moragón amb un xut que el porter va desviar a córner amb una gran intervenció. El partit es va trencar a tres minuts del descans quan l´àrbitre va veure penal en una acció discutible de Masó en la qual Rufo va caure a l´interior de l´àrea, i des dels onze metres Àlex López va marcar amb un xut centrat però potent que va entrar rebotant al travesser. El Llagostera va estar a punt d´empatar un minut més tard a través d´una bona acció de Pablo Sánchez per banda dreta que Jordá va fallar sobre la mateixa línia de gol enviant la pilota massa alta.

Sense canvis la segona meitat va començar igual que la primera mitjançant una acció personal de Pipa per banda dreta que Melendo va rematar des de la frontal a prop de l´escaire de Moragón. A partir d´aquell moment l´equip d´Oriol Alsina es va mostrar més profund per banda dreta amb incorporacions de Chica i una centrada de Pablo Sánchez que Manel va rematar fora. L´avantatge al marcador es va traduir en domini local en el control del joc, fins que Colorado va recollir un rebuig a la frontal per xutar centrat a vint minuts del final. L´andalús va protagonitzar una de les jugades polèmiques del partit marcant un gol que l´àrbitre va anul·lar per fora de joc. En aquell moment Manu Gavilán ja havia substituïta Jordá i Nando Quesada havia entrat per Marc Fernández, el que va donar més presència al centre del camp.

Va ser a tretze minuts del final que el tècnic va esgotar els canvis amb Robert Simón. Només faltaven deu quan el Llagostera va reclamar penal per una clara agafada a Diego Jiménez a l´interior quan anava a rematar un servei de falta lateral, però en aquest cas l´àrbitre va amonestar al central per entendre que va simular la falta. Amb el temps complert i després d´una pilota penjada a l´àrea, els locals van sorprendre als gironins amb una contra conduïda per Marc Roca que ell mateix va convertir en el segon gol. Novena derrota d´un Llagostera que cau en zona de descens, situant-se a un punt de la salvació. Proper partit, diumenge a Palamós contra l´Ebro del figuerenc Enric ­Maureta.