­Victòria, tres punts i lideratge. Matinal rodona per a l’Olot que, després de veure com guanyava al camp del Júpiter, coneixia que en un altre punt de la capital catalana el Peralada havia perdut i que la primera posició de la Tercera Divisió tornava a ser de color olotí.

Això succeïa dues jornades després de tornar-lo a perdre i veure com els xampanyers es proclamaven campions d’hivern en l’últim partit del 2016. Ahir, a la Verneda, una versió molt sòlida defensiva de l’equip de Ramon Maria Calderé va permetre a l’Olot sumar els tres punts per assaltar el tan desitjat lideratge. I a més, l’estratègia va ser definitiva davant un rival urgentment necessitat de punts i que queda despenjat a la zona de descens de la categoria.

Com ja va succeir la setmana passada en l’exigent duel davant l’Ascó, l’Olot va sortir a guanyar el partit des de la defensa i aprofitant els enormes recursos ofensius dels quals disposa, ahir amb homes com Uri Santos, Sergio Álvarez i Marc Mas a l’onze titular. Utilitzant un sistema diferent, amb tres centrals, Escudero, Jose i Micaló i dos carrilers, els olotins van dominar el partit des del començament.

Després d’uns primers minuts de tempteig, els de la Garrotxa van començar a tenir arribades de perill però primer Mas i després Blázquez no van encertar en les seves rematades. Abans del gol del partit, es va produir una jugada polèmica que va fer enfadar molt tots els jugadors i aficionats locals. Uroz va topar innecesàriament en un salt amb el porter olotí Ginard, que es va aixecar i va empentar, molt endadat, el davanter de l’equip barceloní. L’àrbitre va decidir mostrar targeta groga a tots dos futbolistes, fet que va indignar molt els integrants de la plantilla del Júpiter.

Poc després d’aquesta acció polèmica va aparèixer Jose Martínez per, amb el cap i després d’una jugada d’estratègia en un servei de cantonada, marcar el gol guanyador per a l’Olot. Jose tornava a la titularitat i disputava el seu primer partit de l’any després de complir un partit de sanció i, a part de donar els tres punts, va fer un gran partit en defensa al costat d’Escudero i Micaló.

A la segona part i amb moltes urgències per la posició a la classificació, el Júpiter va fer un pas endavant i va augmentar la pressió. No obstant, la solidesa defensiva dels de Calderé va fer que els barcelonins ho fiessin tot a jugades a pilota parada. A l’altra porteria, la sensació de perill era més gran. Marc Mas, sempre insistent i Escudero, golejador fa vuit dies, van tenir les seves opcions però la més clara va ser als peus de Sergio Álvarez, que va enviar un potent xut al travesser.

D’ençà i fins al final de ­l’enfrontament, amb l’entrada d’Abel Solé l’Olot va tenir un major control del partit i de l’esfèric i no va partir en excés per acabar cantant victòria, la segona consecutiva i que allarga la ratxa sense perdre a 14 partits.

El proper diumenge els garrotxins reben la visita del Santfeliuenc a l’estadi, un equip que ja va ser ­capaç de guanyar a l’Olot en el duel de la primera volta a Sant Feliu.

El duel deixa dues baixes a l’Olot

Una de les notes negatives del partit al camp del Júpiter va ser la lesió muscular de Micaló. El defensa, que atravessava un bon moment futbolístic, es va lesionar i resta a l’espera de les proves mèdiques per saber l’abast de la lesió.

D’altra banda, el davanter veneçolà Sergio Álvarez va veure la cinquena targeta groga i no estarà disponible per jugar el proper cap de setmana contra el Santfeliuenc.