El Celta de Vigo va prendre ahir avantatge en els quarts de final de la Copa del Rei gràcies a un gran partit amb plantejament perfecte d'Eduardo Berizzo, que va deixar gelat un Reial Madrid sense capacitat de reacció, que entra en un inesperat forat després de veure tallada la seva ratxa de quaranta victòries amb dues derrotes consecutives (1-2).

La Copa era una competició diferent per rescabalar-se de cinc minuts per a l'oblit a Sevilla (primera derrota de la temporada) però un rival d'entitat amb un plantejament brillant d'Eduardo Berizzo va canviar la cara al futbol vertical madridista. De la ratxa de 40 partits sense perdre a un dels pitjors partits del curs.

El Celta va exercir un marcatge a l'home, amb vigilàncies especials al centre del camp i va aconseguir anul·lar la sortida de pilota del seu rival. Va jugar amb velocitat i va trobar espais al contraatac. El Reial Madrid necessitava la brillantor de Modric i Kroos es veia obligat a endarrerir molts metres per iniciar jugada. Ramos i Varane es veien obligats a treure la pilota i fins i tot despenjar-se en atac. Quan la pilota arribava a Lucas Vázquez el futbol guanyava una velocitat. Ho va intentar sempre, va xutar des de la primera vegada que va poder, als tres minuts, però es va trobar davant un Sergio molt segur.

Més dificultats trobava Cristiano Ronaldo com a referència ofensiva, jugant de nou pur, sense Karim Benzema o Álvaro Morata per barallar-se amb els centrals. Aprèn l'ofici el portuguès, que es desespera amb desmarcatges als quals no arriben passades i compta els minuts a l'espera de poder fer alguna rematada. La més clara la va tenir als 34 minuts, després d'una passada enrere de Ramos que va rematar d'esquerra i va veure com Jonny treia sota pals per evitar el gol, sense trobar el seu veritable nivell per segon partit consecutiu.

La xerrada de Zidane al descans no canviaria el panorama com en altres situacions d'embús blanc. Una acció fortuïta molt dolorosa per a Marco Asensio, que va patir la caiguda de Roncaglia amb els seus tacs sobre la mà dreta, provocaria l'entrada d'Álvaro Morata després d'una estranya suplència. Tampoc va revolucionar el duel malgrat que en la seva primera acció de perill va fregar el travesser amb un xut amb l'esquerra. L'ordre del Celta seguia imposant-se, sempre còmode en el terreny de joc i trobant el premi al seu gran partit gràcies a l'autopista que va deixar Danilo en la seva banda. La va aprofitar Bongonda amb velocitat, el seu centre el va rebutjar malament Marcelo i un rematador com Aspas no va desaprofitar el regal.

Obligat a reaccionar no va trigar a fer-ho el Reial Madrid quan va apel·lar a la fúria. Va començar a tancar el seu rival i en una pilota morta Marcelo es va treure l'espina del seu error. El seu xut amb l'esquerra a la xarxa convidava a pensar en una nova remuntada però res més lluny de la realitat. No passava ni un minut quan un nou desajust defensiu blanc va ser castigat amb eficàcia per l'equip de Vigo. Va robar la pilota Jonny per arrodonir el seu gran partit amb un gol al Bernabéu. Es va associar amb Iago Aspas i va córrer a l'espai que els centrals van deixar inexplicablement. La sortida a la desesperada de Casilla no va servir per evitar l'1-2. La bomba era ja una realitat.