Arribats a l'equador de la temporada, la Nacional Catalana d'hoquei s'atura per la disputa de la vuitena edició de la Copa de la Generalitat, que aquest cap de setmana es jugarà a Sant Sadurní d'Anoia. El torneig enfrontarà els quatre primers classificats de la competició masculina i femenina, cosa que dona al Cityflift Girona femení la possibilitat d'aixecar el primer títol de l'any. La copa arriba en el millor moment, sobretot de cara a reforçar la moral de la plantilla, ja que l'equip de Judith Carreras ve de perdre el lideratge de la lliga amb una derrota (5-3) a la pista del Vila-sana.

L'entrenadora assegura que «és una motivació extra però no podem perdre de vista que al final l'objectiu és pujar a OK Lliga», categoria que el club va perdre el curs passat. Carreras destaca que «aquesta competició em sembla bé i encara que aturi la lliga ens permetrà enfrontar-nos als rivals directes, i això ens ajudarà que ens coneguem més. Serà un torneig de molt nivell i ens obligarà a mostrar la nostra millor versió». Les gironines debutaran contra el CP Manlleu dissabte (12.15 h), mentre que Igualada i Vila-sana jugaran l'altra semifinal.

Carreras recorda que el conjunt osonenc ja les va superar a la lliga i diu que «el xip serà el mateix de sempre, anar partit a partit. La igualtat de la categoria no et permet mirar a llarg termini, abans de Nadal semblava que teníem un coixí important i vam perdre amb elles, i ara tornem a estar empatats. Els rivals es mereixen tot el respecte».

En cas de superar la primera eliminatòria, el Citylift Girona jugaria la final a la tarda (17 h). Les dues finals del torneig es podran seguir en directe a través del portal de la Federació Catalana de Patinatge. Les semifinals de la Copa Generalitat masculina són Noia-Capellades (10.45) i Taradell-Tona (13.30).