L'èxit amb què ha començat avui la competició internacional del Túnel de Vent d'Empuriabrava, els Wind Games, que reuneixen 220 participants de més de 15 països, ha portat els seus organitzadors a fixar-se com a objectiu que aquest tipus de vol sota cobert entri en els Jocs Olímpics.

La directora de la instal·lació, Aida Rico, ha qualificat de "passada" la presència de tots aquests esportistes en una cita que, aquest any i per primera vegada, inclou el Campionat d'Espanya.

"Han vingut dels Estats Units, la Xina, Singapur o Austràlia, cosa que converteix aquest any els Wind Games en un esdeveniment sorprenent", ha indicat Rico, que ha manifestat el seu "orgull" perquè el Túnel d'Empuriabrava sigui el que vegi els primers campions espanyols.

La responsable de la instal·lació ha admès després de certificar el rècord de participants, que integren més de vuitanta equips, que "el següent objectiu és arribar als Jocs Olímpics".

Els Wind Games es disputen durant dos dies en aquesta estructura gegantina ubicada al nucli d'Empuriabrava del municipi de Castelló d'Empúries i compten aquest 2017 amb tres noves disciplines, entre la qual destaca la de 'Solo Speed', consistent a realitzar rutines aèries a gran velocitat.

El repte és aconseguir l'èxit que va tenir l'any passat la modalitat de 'Freestyle', en què el vol lliure es combina amb música i en la qual les coreografies de Maja Kucynska i Leo Volkov a Girona van obtenir més de 250 milions de visualitzacions a través d'internet.