No ha pogut ser. L'Spar Citylift Girona s'ha quedat sense l'únic títol estatal que li falta a les seves vitrines. Tot i arribar a guanyar de 15 punts a l'inici de la represa (30-45), un parcial incomprensible a continuació de 17-0 a favor del Perfumerías Avenida de Salamanca ha canviat la situació en un tres i no res (47-45).

El partit ha començat amb molta igualtat. Bona mostra d'això, el 17-16 a la fi del primer període, on els dos equips s'han anat alternant l'avantatge a l'electrònic. Aquest igualtat ha durat poc, perquè ben aviat l'Uni s'ha posat a la feina per obrir el primer forat. Un triple d'Ibekwe i una cistella de Peters permetia a les de Fontajau agafar una màxima de vuit punts (22-30).

Abans, el tècnic del Perfumerías Avenida de Salamanca, l'ex Girona Miguel Ángel Ortega, ja havia sol·licitat un temps mort per intentar, sense èxit, frenar el festival de l'Uni que ha arribat al descans amb una màxima d'11 punts (30-41).

El somni de guanyar la Copa a casa estava a tocar, i més després de veure com només començar la segona part, quatre punts de Leo Rodríguez disparaven el majestuós marcador de Fontajau (30-45). A partir d'aquí, els fusibles s'han fos. L'Avenida ha sabut tenir paciència, ha bloquejat l'atac gironí i a còpia de picar pedra amb un parcial de 17-0 s'ha posat per davant 47-45. Leo Rodríguez ha aturat l'hemorràgia, i després de molts minuts sense anotar el partit ha tornat a començar (47-47).

Les de Miguel Ángel Ortega han continuat fent mal per acabar el tercer temps guanyant de cinc (61-56), gràcies sobretot a una estel·lar Sílvia Domínguez que s'ha carregat l'equip a l'esquena en aquest parcial anotant 12 punts dels 31 de Salamanca. A l'últim quart, l'Avenida ha superat la barrera dels deu punts (73-60), i ha esvaït les opcions de guanyar la Copa.

Tot i una tímida reacció de les d'Èric Surís que s'han posat a només quatre punts a deu segons per acabar (78-74), l'Uni no ha tingut temps de capgirar una final que, tot i la derrota de les amfitriones, ha deixat un gran ambient aquest cap de setmana a Fontajau (80-76).