Dues setmanes després de la dura patacada que va suposar perdre la final de Copa a casa, l'Spar Citylift Girona s'ha retrobat avui amb el seu públic a Fontajau en una mostra d'aquella part del bàsquet femení que Garbajosa i Montero no volen que es vegi. El CREF madrileny s'ha presentat a Fontajau amb només sis jugadores i la sensació de desgavell d'un club on la plantilla, o el queda d'ella, va forçar divendres el retorn d'un tècnic, Pepe Vázquez, que la directiva havia acomiadat fa un parell de setmanes.

Això sí, sis autèntiques professionals que, oblidant-se de les nòmines que els hi deuen, s'han arribat a posar 12 punts per davant en el marcador 20-32 després d'un bàsquet de Tamara Albalde a l'inici del segon quart. Era molt complicat que poguessin guanyar el partit. I, per a infortuni dels espectadors, això ho tenien massa clar elles mateixes i les jugadores a les que els hi ha costat no començar a jugar, però sí començar a defensar.

Ibekwe, Peters,... l'Uni ha anat fent en atac, sobretot per pur talent individual, però l'equip gironí ha arribat al descans encara per sota en el marcador, perdent de quatre punts, perquè és complicat anar guanyant si el rival, penúltim classificat de la lliga i amb només sis jugadores, et fa 49 punts en 20 minuts.

A la segona meitat, l'Uni ha intentat alliberar-se una mica de l'absentisme laboral en defensa, i a poc a poc, tot i la brutal exhibició de decència professional de les jugadores del CREF el partit ha anat caient des del costat de la lògica. Alternant estones de pressió amb alguna alternativa en zona, les gironines s'han posat per davant en el marcador per primer cop en molts minuts després d'un contracop d'Artemis Spanou (53-52).

Les jugadores del CREF no han tirat la tovallola, però per molt que el coratge d'Imovbioh li permeti agafar un munt de rebots, fins a 21, a les poc agressives pivots de l'Uni no li pot fer esborrar la diferència entre dues lligues. La lliga que juguen els equips com l'Uni, on les jugadores només s'han de preocupar d'entrenar, i la competició en la que lluiten equips com el CREF, on el vestidor passa les setmanes pensant que no estan cobrant, veient com els entrenadors van i venen o com algunes companyes decideixen anar-se a buscar la vida a un altre lloc.

Un triple de Pedrals ha estat el darrer intent del CREF (75-71) abans que el partit acabés caient pel seu propi pes (91-78).