Fa molt temps que els pronòstics van quedar en paper mullat, sobretot perquè en casos com el de la UE Llagostera-Costa Brava no s'han complert. Arriba el moment decisiu de la temporada i tot gira al voltant dels números. Concretament els tres punts que val cada victòria. Hi ha el llibre Matemàtiques i futbol, de David Sumpter, i editat per Ariel, que utilitza l'esport per explicar aquesta ciència a través dels factors que intervenen en el joc, i és públic que cada cop són més els clubs que usen l'estadística per millorar el rendiment dels equips. Malauradament i en la situació dels gironins a la classificació no hi ha cap fórmula màgica i tot es redueix al resultat de la calculadora. Qüestió de matemàtica.

Amb el d'ahir quedaven 12 jornades per acabar la lliga, i si mirem la classificació final de les darreres 12 temporades al grup 3r de la Segona B, es veu que en 8 han calgut 45 punts o més per certificar la salvació. L'equip d'Oriol Alsina en té 29, el que vol dir que li'n farien falta 16 més si vol continuar a la categoria l'any vinent. Calculant ràpid, guanyar 6 dels 12 partits que li quedaven des d'ahir. La derrota davant del Mallorca B és de les que fan mal, sobretot perquè l'única cosa que va faltar és marcar. Podria haver estat en la rematada al pal de Manu Gavilán, en el penal de Marc Martínez o en el cop de cap de Rafa Jordá, totes ocasions claríssimes. Qui perdona ho paga, i Quintana va encertar a la primera.

Tornant als números. La derrota d'ahir és la dotzena d'aquesta temporada. D'aquestes, la meitat (6), han estat contra equips filials als quals aquest any els gironins encara no han estat capaços de guanyar. (Mallorca B, Barcelona B, Atlètic Llevant, Espanyol B, Vila-real B). Els tres restants van resoldre's amb empat (València Mestalla, Espanyol B i Vila-real B). I els en queden 3 més. Acabant amb el problema matemàtic del Llagostera: es dona el cas que en els 8 partits de la segona volta han sumat els mateixos punts (8) que la primera i que en els onze que queden van fer-ne onze, just tres menys dels que necessiten per arribar a 45. Les matemàtiques són una ciència exacta, el futbol no.