Després de reenganxar-se a la LigaSantander amb una treballada victòria al Calderón (1-2), el Barcelona rep aquest vespre l'Sporting amb l'obligació de ratificar la seva recuperació amb un triomf convincent davant un dels candidats a perdre la categoria i que farà rotacions. Els asturians es planten al Camp Nou amb Rubi a la banqueta, en el que serà el seu retorn al club on va treballar d´analista, al cos tècnic de Tito Vilanova, després d´haver dut el Girona al seu primer play-off d´ascens a Primera el curs 2012/13.

El conjunt blaugrana està patint molt aquesta temporada en els partits de Lliga que disputa al Camp Nou, l'últim d'ells davant el Leganés, al qual va guanyar de forma agònica (2-1), en el temps afegit, amb un gol de penal de Leo Messi. I és que, aquesta temporada, el Barça ja ha cedit 9 punts com a local, en haver perdut contra l'Alabès i empatat contra el Màlaga, Reial Madrid i Atlètic de Madrid.

Per a aquest partit, Luis Enrique no podrà comptar amb Jérémy Mathieu, qui va patir un esquinç en el turmell esquerre al Calderón, però probablement recuperi Javier Mascherano i Arda Turan. El partit pot servir perquè el tècnic doni opcions a jugadors poc habituals a l'onze titular, sobretot pel carregat calendari de l'equip, amb tres partits en una setmana i el quart contra el París Saint Germain, el pròxim 8 de març, en què intentarà una remuntada pràcticament impossible del 4-0 encaixat al Parc dels Prínceps.

Podria tornar Luis Enrique al seu esquema clàssic, després que al Calderón posés en atac Sergi Roberto formant part d'un rombe al mig del camp. En defensa, Mascherano o Umtiti seran l'acompanyant de Piqué, mentre que Alba podria tornar al lateral esquerre. A la medul·lar, Denis Suárez, André Gomes o fins i tot Ivan Rakitic tenen opcions per jugar de sortida i alliberar de minuts a Andrés Iniesta. El calendari atapeït podria permetre l'entrada en joc d'Arda Turan o de Paco Alcácer en lloc d'algun dels tres davanters de referència. Joan Francesc Ferrer Rubi, farà rotacions i jugadors com Canella, Carmona i Moi Gómez ni tan sols van entrar en la convocatòria, encara que l´entrenador de Vilassar va assegurar que viatgen amb l'objectiu de puntuar o, almenys, de sortir reforçats pel joc realitzat.

Les rotacions davant el Barcelona eren previsibles atès que per al futur de l'Sporting és més important el partit de diumenge que ve contra un rival directe com el Deportivo i, a més, compta amb set jugadors amb quatre targetes que, de veure la cinquena al Nou Camp, es perdrien aquest transcendental partit. Els advertits són Cuéllar, Moi Gómez, Amorebieta, Lillo, Nacho Cases, Isma López i Duje Cop. Els tres primers estan sent titulars amb Rubi, però només un d'ells, Moi Gómez, no ha entrat en la convocatòria. En el partit Rubi no podrà comptar amb el central Jorge Meré, expulsat en el partit contra el Celta. El seu lloc l´ocuparà Babin.