A cinc minuts per acabar el partit, Haley Peters posava l'Uni a només dos punts (48-46). Les gironines, amb Rosó Buch jugant de base en lloc de Jordana, havien reaccionat i amb Leo Rodríguez, la millor gironina ahir, aportant en atac l'equip d'Èric Surís creia en la remuntada. En pocs minuts s'havia passat d'anar perdent de dotze punts, 35-23 poc després de l'inici del tercer quart, a entrar en un cara o creu final amb les gironines arribant des del darrere. Però allà es va acabar l'Uni. El bàsquet de Haley Peters, el 48-45, va ser a 5.46 per acabar i el següent bàsquet gironí, de Mima Coulibaly, va arribar a manca de menys de dos minuts per acabar el partit després que el Gernika anotés cinc punts consecutius d'una protagonista inesperada, Victoria Llorente, i un tir lliure de la croata Sandric ja gua­nyava per nou punts (55-46). Ja no hi havia res a fer, el partit s'havia esmicolat entre les mans de l'Uni perquè, tot i acostar-se a cinc punts amb un bàsquet de Leo Rodríguez, les gironines varen veure com el Gernika, primer demanant temps, i després buscant anar a sumar des de la línia de tirs lliures va assegurar-se el triomf (61-50). Les basques ja havien derrotat el Perfumerías Avenida en el seu pavelló de Malostes i ahir van superar l'altre gran de la Lliga, l´Spar Citylift Girona, però amb el mèrit afegit de fer-ho sense la que havia estat la seva jugadora més determinant: Amisha Carter, lesionada per al que resta de competició.

La derrota no complica la segona posició final de l'Uni a lliga, el marge amb el tercer, precisament, el Gernika, encara és de quatre partits, però enfosqueix una mica les sensacions al voltant d'un equip que, després d'uns dies amb les angines fent estralls al vestidor (Alminaite ni tan sols va viatjar a Gernika), ha encadenat la fluixa actuació de diumenge contral CREF amb l'ensopegada d'ahir a terres basques. Diumenge, el Campus Promete posarà a prova el moment de l'Uni a Fontajau (18.00).

I això que el partit no havia començat excessivament girat per a les gironines. Amb vuit punts d'Ify Ibekwe, l'Uni va aguantar bé el joc del Gernika en el primer quart (12-11) contra un Gernika que, sense Carter i amb la debutant Armstrong d'entrada a la banqueta, es protegia en les posicions de 3/4 amb María Pina i Victoria Llorente. El problema, però, és que l'Uni havia viscut en atac de les jugades d'Ibekwe. I quan aquestes es varen acabar es va acabar també l'atac gironí. Al descans, la millor notícia és que l'Uni només perdia de vuit punts (31-23) després d'haver anotat 23 punts en dos quarts. Uns números molt lluny dels registres habituals de les gironines en un desencert que, almenys d'entrada, va semblar no haver-se evaporat després de la represa. Pèrdua de l'Uni i contracop fàcil del Gernika, amb Sandric posant la màxima diferència del partit en el marcador. Llums d'alarma enceses. Leo Rodríguez i Peters van intentar rescatar l'equip i la sortida, mantinguda durant bastants minuts, de Rosó Buch en la posició de base va ser el remei per tornar a entrar el partit. Així es va arribar a l'esmentat 48-46. Però llavors l'Uni es va apagar. Ahir no era el seu dia.