La cinquena Jornada de l'Esport Femení se celebrarà a Girona el proper diumenge 12 de març, de 09.30 a 13.30, a les places Salvador Espriu, Calvet i Rubalcaba i Catalunya, amb l'objectiu d'iniciar en la pràctica esportiva més d'un miler de nenes, adolescents i dones. S'ofertaran, segons s'ha explicat aquest matí en una presentació a l'Ajuntament, un total de 19 disciplines: hoquei, gimnàstica rítmica, tennis taula, gimnàstica artística, atletisme, handbol, rugbi, judo, bàsquet, piragüisme, patinatge, esgrima, vòlei, futbol, paleotraining, jujitsu, escacs, ciclisme i nàutica.

"Els valors de l'esport no tenen gènere, però aprofitant el dia Internacional de les dones, el 8 de març, volem que la Jornada sigui una festa de l'esport en general i un reconeixement a l'esport femení", ha assenyalat la regidora d'Esports, Isabel Muradàs. A l'acte de presentació hi han participat representants dels diversos clubs que col·laboren en la iniciativa, com ara el GEiEG, l'Uni Girona, el CPA Olot, el CPA Girona, el Girona-Judo, la UE Sarrià, el Girona FC, el Salt Gimnàstic Club, l'Handbol Bordils, el FD Cassanenc, el Girona CH, el Salt-Ter i el CN l'Escala, entre d'altres.

A banda de poder practicar les 19 disciplines esportives que s'oferten en aquesta edició la Jornada comptarà amb altres activitats obertes per a tothom com ara:

10.00: Sortida de les Girunneres

10.30-11.15: Entrenament d'alta intensitat

11.15-11.45: Gimnàstica abdominopèlvica hipopressiva

11.45-12.15: Classe de pilates per a esportistes

12.15-13.00: Sessió d'harmonia

13.20: Intervenció de dansa

La jornada també tindrà una prèvia el divendres 10 de març a la sala Carles Rahola de la Generalitat en el marc de la xerrada "Excel·lència i esport femení". A les 18.00 s'obrirà l'acte amb la lectura de la Declaració Institucional del Govern del dia Internacional de les dones, a càrrec de Bet Fernández, entrenadora olímpica de natació sincronitzada. A 2/4 de 7, Carles Giralt, cap d'Àrea d'Alt Rendiment i Esport Federat del Consell Català de l'Esport pronunciarà la conferència "L'evolució de l'esport femení en els Jocs Olímpics: participació i resultats"; A les 7 del vespre hi haurà la taula rodona "La veu de dones i homes d'aigua".