El CPA Olot va reafirmar ahir al pavelló Barris Nord de Lleida la seva superioritat. Les garrotxines es van proclamar campiones d'Espanya de grups de xou grans per catorzena vegada en la seva història. El CPA Girona, en segona posició, manté el gran moment del patinatge artístic gironí. Tots dos clubs obtenen així el bitllet per a l'Europeu de Nantes i el Mundial de la Xina i que enguany estarà en el format de Roller Games, que acollirà totes les disciplines del patinatge.

Les olotines van ser de les darreres a sortir a pista, quan només faltaven dos equips, però això no va ser cap obstacle perquè les de Ricard Planiol reafirmessin la seva gran actuació amb el disc Sóc innocent. Una coreografia que enguany presenta encara més dificultats que l'anterior curs i no deixen de superar-se. «Sempre intentem superar-nos i hem treballat moltíssim perquè la dificultat d'aquesta feina es veiés senzilla des de les graderies», assegura el director artístic i entrenador del CPA Olot, Ricard Planiol. «Hem fet un ball net, han defensat molt bé el risc existent», afegeix Planiol.

Amb una puntuació global de 97,7 les garrotxines, a més, superen l'actuació al Campionat d'Espanya del 2016 en més d'un punt (96,4). Una brillant actuació que va fer aixecar tothom dels seients, veient com les garrotxines obtenien fins a quatre 99,9. Per tant, el CPA Olot es queda a les portes d'aconseguir els primers 10 de la temporada, però això no preocupa a les olotines: «Això depèn de l'ambient que es viu a les graderies, de com està el públic i també dels jutges», assegura Planiol.

El darrer a actuar va ser el CPA Girona, que en aquesta ocasió també va presentar canvis en el ball com va succeir en el Campionat de Catalunya de Fontajau. Un fet que indica l'optimisme de les gironines en millorar la seva actuació cada vegada. «Estem molt contentes amb aquest resultat, no tenim paraules perquè és molt complicat i per a nosaltres és un gran èxit», afirma l'entrenadora, Júlia Vallverdú. Sobre la rivalitat amb el CPA Olot, Vallverdú explica que les gironines «sempre intentem ser nosaltres mateixes i crear el nostre estil. El gran objectiu és consolidar i mantenir aquesta segona posició en primer lloc». «No sabem si introduirem variacions per a la propera actuació, hem de veure bé el vídeo quan arribem a casa i analitzar què podem millorar», explica sobre els possibles canvis en el ball.

Pel que fa a la resta d'equips gironins, el PA Figueres va finalitzar en novena posició. Dues posicions enrere va classificar-se l'altre equip gironí, el GEiEG. Així doncs, quatre resultats molt positius per als equips gironins i que serveixen per reivindicar el gran moment de forma del patinatge artístic gironí i català en àmbit estatal.