El guió perfecte. Degut al resultat de l´anada, a Luis Enrique se li presentava un partit amb diversos interrogants per resoldre; calia fer quatre gols però per sobre de tot no encaixar-ne cap. El ritme havia de ser alt des de l´inici sense desorganitzar-se defensivament, era important atacar però també pressionar molt bé els francesos per evitar contraatacs. Molts conceptes tan ofensius com defensius s´havien de realitzar a la perfecció per aconseguir una remuntada que semblava impossible.

L´aposta en l´alineació era arriscada però alhora va ser l´encertada. Lentrenador del Barça apostava per la majoria de jugadors de perfil ofensiu a excepció dels tres defenses. L´opció de jugar sense cap lateral pur condicionava la manera d´atacar per bandes ja que es perdien les possibilitats de sorprendre entrant des del darrere. L´alternativa a l´esquerra era bona ja que Neymar superava al seu marcador i creava accions de superioritat numèrica sense necessitar l´ajuda de cap company; a la dreta amb Rafinha, tot i que donava amplitud constantment, faltava profunditat.

El guió a la primera part era perfecte, els d´Unay Emery jugaven amb massa respecte, defensaven molt enrere cedint el control al Barça, tenien els jugadors molt lluny de la porteria de Ter Stegen i perdien la pilota amb molta facilitat, la pressió al mig camp del Barça era molt intensa i no podien sortir al contraatac, l´aposta dels francesos era jugar amb el resultat del partit de París.

Desordre a la segona part. Unay Emery va tenir temps de rectificar el seu plantejament a mitja part, el seu equip va buscar pressionar més amunt i no jugar tan replegat, i tot i així el Barça aconseguia el més difícil que era entrar a l´eliminatòria fent el tercer. Va arribar el desordre quan els locals no van interpretar bé el temps, quedava molt partit i el que realment era important era no encaixar. Piqué sortia de zona, l´equip quedava separat i no hi havia prou forces per recuperar la posició. Cavani avisava primer enviant la pilota al pal i després fent el gol que els donava aire i semblava liquidar l´eliminatòria quan només quedava mitja hora de joc per davant.

Increïble. Al final, màgia. L´espectacle del futbol, el que no es pot controlar, el que només poden fer els millors. Neymar, amb un golàs de falta, fa tornar els seguidors al seu seient, assumeix la responsabilitat del penal i Sergi Roberto fa el gol que pot valer una Champions. Unay Emery i els seus jugadors no van poder controlar gran part del partit, van viure del matx d´anada durant la primera part i erròniament es van veure classificats en el moment que van fer el gol al Camp Nou.