Banyoles es converteix aquest cap de setmana en la capital del Mountain Bike XCO. La disputa al circuit del Parc de la Draga d'una nova edició de la Copa Catalana Internacional Biking Point portarà els millors especialistes mundials a la ciutat, en un cartell liderat per Julen Absalon i Carlos Coloma. Els organitzadors esperen rebre més de 5.000 espectadors.

La de Banyoles és considerada una de les millors curses d'XCO mountain bike de les que se celebren a Espanya. I aquest any el seu elevat nivell li ha permés pujar de categoria. Després de ser prova UCI C2 i UCI C1, la cursa estrena la seva condició UCI Hors Class. És la màxima categoria a la qual pot aspirar una carrera d'XCO, només per sota de la Copa del Món.

La competició arrencarà dissabte amb la carrera femenina (16.00), mentre que l'endemà hi haurà les proves masculines, amb la cursa d'elit programada a partir de les 12.30. En categoria masculina han confirmat la seva presència a l'Estany Julien Absalon, considerat el millor de la història; el medallista olímpic Carlos Coloma, Victor Koretzky, Hugo Drechou, Sergio Mantecón, David Valero, Pablo Rodriguez o el banyolí Josep Duran. Hi haurà uns 600 participants d'una quinzena de nacionalitats diferents.

La representació femenina en la categoria elit es veu eclipsada per l'assistència de Pauline Ferrand-Prévot, campiona del Món en 2015, Raiza Gouzlao campiona del Brasil el 2016 i Daniela Campuzano, entre d'altres. La prova de Banyoles es caracteritza per l'alta participació de les dones. Això ha motivat la decisió que, a diferència d'altres anys, en aquesta edició hi hagi una sortida exclusiva en categoria femenina el dissabte 11 de març a les 16h amb també lliurament de premis per separat, concentrant l'atenció en una sola sortida i deixant les categories masculines per al diumenge.

L'Ajuntament de Banyoles continua apostant pel Mountain Bike donant suport a la celebració de la prova i promovent l'esport entre els més joves. En aquesta edició els infantils i alevins podran participar a la Copa Promoció BTT de Banyoles que se celebrarà el dissabte a les 15: 00h.

Demà a les 18.00, al Parc de la Draga, es farà la presentació oficial de la prova. Un dels grans absents d'aquesta edició serà Josep Antoni Hermida, que s'ha retirat d'aquesta disciplina.