«Apoteòsic», «Increïble», «Miracle al Camp Nou»... Aquests van ser alguns dels titulars de la premsa esportiva de dijous arran de la remuntada del Barça davant el PSG dijous al Camp Nou. El 6-1 dels blaugrana als francesos va ser un partit que entrarà a la història de la Champions League pel fet de ser el primer cop que es capgira un 4-0 en contra. Un petit bocí d'aquesta història també serà per a un banyolí que, impulsat per l'eufòria, va tenir el seu protagonisme en el moment en la celebració de la gran fita. Es tracta d'en Musti, l'aficionat que va saltar al terreny de joc i es va abraçar a Leo Messi just després que l'argentí s'enfilés a una tanca de publicitat per celebrar el 6-1 de Sergi Roberto. Una imatge que ha fet la volta al món i en la qual, segons després, apareix en Musti per abraçar-lo i fer-li un petó. « Vamos carajo!» revela que cridava Messi esperonant els aficionats que tenia al davant. «Amb el gol i en veure Messi allà dalt, la gent va començar a avançar i a apilonar-se cap a davant. Com si fos una allau. Van ser uns segons de bogeria col·lectiva. El cor m'anava a cent i em pensava que em moria. Vaig saltar al camp i de cop i volta em vaig trobar abraçat a Messi i fent-li un petó», detalla. Sí, era real. En Musti, seguidor incondicional des de ben petit del Barça i actualment soci, es trobava a la gespa abraçat al seu gran ídol. El banyolí explica que Messi en veure'l allà abraçat a ell «es va espantar una mica».

Als seus 40 anys, és un habitual al Camp Nou i també ha estat a les últimes grans finals (Madrid, València, Londres...). «No fallo mai i fins i tot demano festa a la feina per anar-hi», assenyala el banyolí, que treballa a l'Haribo, i que ha inculcat la seva passió pel Barça a la seva filla de 5 anys. «Ja ha anat al camp un piló de cops», diu orgullós. Dimecres va ser una cosa diferent. El fet de viure una remuntada absolutament fora de sèrie va fer que tothom embogís. «Mai havia saltat al camp i no m'agrada que es faci. Me'n penedeixo d'una banda, però va ser una cosa incontrable en un partit especial i que no vaig pensar. Va ser un pim-pam i de sobte estava abraçat amb en Messi», detalla.

Un cop va tornar a la seva localitat, en Musti es va anar asserenant. El cor se li posava al seu lloc mentre mirava de recordar què acabava de passar. «Intentava rebobinar i no em creia tot el que havia passat. Què he fet?», es preguntava. De tornada a Banyoles, a l'autobús, en Musti va adonar-se de la dimensió del seu salt quan va veure que el mòbil li bullia. «Es va col·lapsar. Tenia uns 300 missatges de Whatsapp», confessa. Fins i tot alguns mitjans de comunicació del Marroc es van posar en contacte amb ell per entrevistar-lo.

Vells coneguts

La cita que va tenir amb Messi dimecres no va ser la primera. En Musti va conèixer l'argentí fa uns anys a la Clínica Dexeus coincidint amb la visita que van fer alguns jugadors blaugranes a l'hospital, on el banyolí hi tenia la seva filla a la sala de prematurs. D'aquelles visites a la Dexeus, en Musti en va treure també una «molt bona relació amb Dani Alves», a qui encara fa poc va anar a veure a Tarragona quan el brasiler -ara jugador del Juventus- visitava el seu metge mentre es recuperava d'una lesió.

Optimista de mena

Amb el bitllet per als quarts de final de la Champions, classificats per la final de Copa i amb totes les opcions a la Lliga, en Musti és d'allò més optimista pel que fa a les aspiracions del Barça en aquest tram final de temporada. «N'estic segur. El Barça ha recuperat el millor nivell de fa un parell d'anys. Tinc l'esperança que facin història altre cop», diu. Pel que fa la remuntada contra el PSG, el banyolí considera que «aquest equip d'aquí un temps en farà una altra de grossa que la superarà». «Aquest Barça et pot sorprendre en qualsevol moment. Dèiem que no es repetiria mai res com el gol d'Andrés Iniesta al camp del Chelsea i mira l'altre dia. Són capaços de tot», avisa.