El pilot espanyol de MotoGP Maverick Viñales (Yamaha) ha assenyalat que quedar segon o tercer "no entra" en els seus "plans" i que ell és el seu "favorit" per guanyar el Mundial que comença la setmana vinent perquè córrer per al seu nou equip "exigeix guanyar sempre", mentre que espera que tant ell com Valentino Rossi han de ser "intel·ligents" per evitar qualsevol "guerra interna".

"El Mundial és molt llarg i són moltes curses. Hi haurà dies bons i dies menys bons, però jo sempre vull guanyar, és una sensació increïble. Quedar segon o tercer no entra en els meus plans. El número u te'l guanyes a la pista i no m'agrada regalar cap punt", ha afirmat en una entrevista concedida a la revista 'Sportium'.

El gironí està "molt content" i es veu "fort" per al seu tercer any en la màxima categoria gràcies a la "gran feina física" que han fet durant l'hivern. "Els resultats dels tests ho reflecteixen. La moto i l'equip han funcionat bé i he rodat gairebé al límit", adverteix.

A més, ha reclamat que en el seu nou equip, Yamaha, "s'hi respira gana de victòria i ambició". "Queda molt de camí per recórrer, però de moment tot va segons l'esperat. La pretemporada ha estat positiva i hem estat constants a cada pista", ha indicat.

Per això, el seu objectiu és ser "campió" perquè, a més, formar part d'un equip com Yamaha "exigeix lluitar sempre pel màxim". "Només val guanyar des de la primera cursa. Sóc molt competitiu i per a mi és molt important saber que puc acabar primer. Em fa estar molt més tranquil i concentrat. Sé què és sortir davant i ser allà tota la cursa perquè tinc un estil de pilotatge agressiu", ha matisat.

"El meu favorit per guanyar el Mundial sóc jo. Estaria bé que el segon fos Rossi, per ser el meu company d'equip, i la tercera posició tant me fa", ha afegit Viñales, a qui cap pilot l'"espanta a la pista" i a qui li agrada "sentir pressió". "Vol dir que estàs fent bé les coses i si t'exigeixen és perquè confien en tu. És una mescla de responsabilitat i orgull", ha apuntat.

En aquest sentit, es porta "bé" amb Valentino Rossi, "un pilot espectacular". "La relació no va més enllà. Hi ha un gran respecte, som companys d'equip i els dos hem de donar el cent per cent", ha puntualitzat. "El meu referent sempre ha estat ell. És al·lucinant el carisma que té i comprovar com l'estima la gent", ha ressaltat.

"La pròpia competició decidirà el camí a seguir, però segur que hi haurà igualtat d'oportunitats. Jo sortiré a per totes des del principi per ser campió, vaig fitxar per Yamaha amb aquesta idea al cap. Sempre he tingut molt de respecte per als meus companys d'equip i cal ser intel·ligents i evitar una guerra interna. El que passi a la pista es quedarà aquí", ha prosseguit l'espanyol.

D'altra banda, ha opinat que serà "divertit" enfrontar-se a l'actual campió, Marc Márquez (Repsol Honda). "Ens coneixem des de petits i és un pilot molt agressiu. Hauré d'entrar al màxim a les corbes per derrotar-lo. Segur que hi haurà molta rivalitat des del principi", avisa, alhora que pensa que el campionat "està molt obert" i amb un nivell "altíssim".

"Lorenzo ha fet coses increïbles a Yamaha. Té un gran talent i estar tant de temps a dalt només està a l'abast dels millors. Serà molt difícil superar els seus números, però estic preparat per al repte. M'agrada la seva agressivitat. Mai no es dona per vençut, és molt fi i ràpid", ha detallat sobre el balear.