Si fa un parell de setmanes era el Getafe, llavors tercer classificat, el que posava a prova la fam d'un Girona que anava disparat cap a Primera, ara és el Cadis el que converteix l'escenari d'aquesta jornada en un autèntic dejà vu a Montilivi. Els gaditans són ara tercers a la classificació, 11 punts per sota, i Machín els considera com «el rival directe» que toca superar. Per al sorià, que ahir ho va deixar ben clar, una victòria «ens donaria moltíssim» per més d'una raó: «A part de seguir amb la nostra ratxa de victòries, ens permetria distanciar-nos una mica més d'ells». Perquè guanyar és l'únic resultat possible que ell i els seus jugadors tenen ara mateix al cap: «Si el mal menor fos l'empat, mantindríem la distància. Però si la derrota no la valorem, empatar tampoc. Sortirem a guanyar, com ho fem sempre».

El tècnic parlava de diversos «paral·lelismes» entre gaditans i Getafe, l'últim equip que va trepitjar Montilivi, esperant que la cosa vagi tan bé com fa dues setmanes, «sobretot al final del partit» (els gironins es van imposar per 5-1 als de Bordalás). «Com fa quinze dies, el Cadis és el rival que tenim més a prop. S'assembla al Getafe; és molt sòlid i costa fer-li gols. Té futbolistes molt ràpid en les transicions i això ho dominen a la perfecció», va analitzar.

Per aquest partit, Machín no podrà comptar amb el sancionat Pedro Alcalá ni tampoc amb el colombià Johan Mojica, que està «totalment descartat». Al colombià no se l'espera fins al partit de Sòria: «Depèn de la seva evolució i vull que es recuperi aviat, però no tornarà fins que no estigui del tot recuperat». Borja García està «bé» i podrà jugar.