Potser el (4-0) amb què el Barcelona B va superar ahir la UE Llagostera-Costa Brava no faci justícia a la diferència entre els dos equips en el partit que els va enfrontar al Miniestadi però sí explica per què el filial blaugrana és el líder del grup 3r de Segona B. Els locals no van donar cap opció a la sorpresa i amb el gol de penal transformat per Gumbau només començar, unit a les dues dianes que van anotar Dani Romera i Alfaro van deixar el resultat sentenciat abans d´arribar al descans. L´últim, novament de Romera, va arrodonir la golejada.

Els d´Oriol Alsina arribaven a la cita després de trencar una ratxa de cinc partits seguits sense guanyar, però amb necessitat de sumar tres punts per seguir apropant-se a la salvació. L´objectiu no era senzill, ja que a més d´enfrontar-se al líder de la competició, el Barcelona B és un dels conjunts més desequilibrants de la categoria i com a local només havia perdut amb el Badalona i Cornellà. Tot sense oblidar la maledicció que els d´Oriol Alsina tenen amb els filial aquest any i la derrota (0-2) en la primera volta. Amb això el tècnic va presentar tres novetats en l´onze inicial, alineant Fuster i Valentín a la banda esquerra, i Manel com a única referència a dalt, acompanyat de Marc Fernández.

El plantejament, però, es va ensorrar en la primera jugada després que Samuel San José interceptés amb la mà una centrada de Romera a l´àrea, en què l´àrbitre va xiular penal. Gumbau no va fallar marcant l´1-0. El gol va esperonar els locals, que sobretot amb les aparicions d´Alfaro pel centre van generar constants situacions de perill, entre elles una bona incorporació de Palencia per banda dreta que el defensa va penjar al segon pal, i a la qual Cardona no va arribar per molt poc. El primer quart d´hora de partit va ser de clar domini blaugrana, i només Manel, amb una rematada desviada va inquietar la porteria rival. En un segon intent al minut vint, Rubén Martínez va xutar des de lluny per damunt el travesser després de recuperar la pilota. A partir d´aquest moment el Llagostera va mostrar una millora en el joc posicional, i Alsina va canviar de lloc Marc Fernández i Rubén. Les intencions del tècnic van patir un nou contratemps a la mitja hora per la lesió de Pitu, que va haver de ser substituït per Marc Martínez. El Barça B va avisar de nou amb una voleia de Sarsanedas que Moragón va rebutjar amb els punys, just abans de rebre el segon gol. A vuit minut de la mitja part Romera va enviar la pilota a l´escaire amb un xut sec després de regirar-se a la frontal de l´àrea. Les coses es van complicar encara més quan en l´última jugada del primer temps, Alfaro va rubricar un contracop iniciat amb una recuperació de Cardona amb el 3-0.

A la represa, el Llagostera va tornar al terreny de joc disposat a millorar la imatge que havia ofert durant els primers quaranta-cinc minuts, fent la pressió més avançada i augmentant la contundència en les accions dividides, encara que sense idees en atac. Ll´única ocasió de la segona part la va protagonitzar Manel creuant tot el camp esquivant rivals per acabar rematant des de la frontal de l´àrea per sobre el travesser. Els canvis de Rafa Jordá per Fuster i Albarrán en el lloc de Rubén Martínez a un quart d´hora del final tampoc van alterar el desenllaç del partit. Sí ho van fer els que va introduir Gerard López, i en l´últim tram els locals van tornar a mostrar voluntat d´ampliar el marcador. Primer ho van intentar mitjançant una jugada entre Cardona, Romera i Alfaro, que aquest últim va xutar amb perill, però que Moragón va aturar. Un minut després no va desaprofitar l´oportunitat d´arrodonir la victòria en una jugada que va començar als peus de Sarsanedas amb una passada llarga que després d´una bona assistència de Cardona, Romera va rematar ajustat al pal. Amb aquest 4-0 i abans d´afrontar dos partits seguits a casa (Sabadell i Atlètic Llevant), el Llagostera, depenent dels resultats, podria caure avui en descens.