La zona exterior de la Ciutat Esportiva ha allotjat aquest cap de setmana una nova prova inclosa al calendari Blanes X Runners, la marca que aplega les marxes populars i competicions que es fan en aquesta localitat gironina al llarg de l´any. En aquesta ocasió es tractava del XII Cros Escolar, la Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya 2016-2017, que ha comptat amb més de 1.300 escolars catalans vinguts des d´arreu del país.

En relació a l´anterior edició del 2016, la principal novetat ha estat l´estrena d´un nou circuit on es van allotjar les curses en les diferents categories: des de cadets i juvenils fins els prebenjamins que van començar a córrer al migdia. Els escolars arribats a Blanes des de diversos punts de Catalunya van poder posar a prova les seves aptituds, ja que es tracta de fer activitat física i esport.

El nou circuit va discórrer per la banda exterior de la Ciutat Esportiva Blanes situada al costat de la Carretera de Tordera, la GI-600, després que en les anteriors edicions s´havia fet a la zona dels camps de futbol. D´aquesta manera, també es va guanyar més espai perquè els vehicles amb què van venir els participants poguessin aparcar a l´esplanada, completant les places del pàrquing