Un cop deixat enrere el clímax de la final de Copa a Fontajau, l'Spar Citylift Girona ha recuperat forces en les darreres setmanes i, després d'una bona victòria dissabte a Bembibre anotant 91 punts, l'equip gironí torna a accelerar de cara a la lluita per la lliga amb un primer repte del partit de demà a la pista del Perfumerías Avenida (20.30). Un duel ajornat en el seu moment pels compromisos de les castellanes a l'Eurolliga - s'han quedat a un pas de la Final Four després de perdre 2-1 del play off de quarts contra un Fenerbahce reforçat amb una estrella mundial com Candance Parker - i que és l'última oportunitat matemàtica, encara que molt complicada, de fer trontollar el primer lloc de l'Avenida a la lliga regular. "És un partit de màxima rivalitat, on sabem que ens espera un ambient difícil perquè estaran amb ganes de guanyar-nos, i al mateix temps ens trobarem amb aquest segell de l'Avenida d'agressivitat en el joc, d'anar al límit amb la falta i de posar moltes mans", explicava aquest migdia, just abans que l'expedició de l'Uni marxés cap a Salamanca, el tècnic de l'Uni Èric Surís que no dubta que el de demà serà un partit de "màxima exigència física i mental".

"A més de guanyar, el nostre objectiu a Salamanca és seguir creixent en maduresa, perquè som un equip que ens ha faltat aquest punt de maduresa i estabilitat al llarg dels quaranta minuts", reflexionava Surís que ha analitzat molts cops les dues derrotes del seu equip contra el Perfumerías Avenida aquesta temporada: "En el partit de lliga només vam competir 10 o 15 minuts i després ens van treure de la pista, encara que només acabéssim perdent de nou punts; en canvi, a la final de Copa, crec que vam ser molt superiors a la primera meitat, després ens van treure del partit en uns minuts ximples del tercer quart; i, tot i això, vam aconseguir tornar a entrar el partit en el darrer període i vam acabar perdent la final de cinc punts".

"Hi va haver un creixement entre el partit de Lliga i el final de Copa i això és el tornarem a buscar demà, però amb el condicionant que, per primer cop aquesta temporada, juguem a la seva pista i això fa que dos més dos no siguin quatre i que l'anàlisi canviï una mica perquè elles encara són més fortes i agressives quan juguen com a locals", continuava desgranant Surís que té clar que "encara que tot es pot entrenar, però aquest punt de maduresa mental només es pot guanyar amb experiència i l'experiència, lògicament, només es pot aconseguir vivint experiències i això és el que anem a fer a Salamanca".

Superat el partit de demà al vespre a Salamanca, a gironines i castellanes només els hi faltaran dues jornades per acabar la lliga regular. L'Uni rep dissabte el Cadí i juga el proper cap de setmana a Sant Sebastià; mentre que l'Avenida juga a Bembibre i rep el Gran Canaria. Per tant, encara que l'Uni guanyés demà a Salamanca i recuperés els nou punt de bàsquet average, l'equip de Miguel Ángel Ortega encara tindria a la seva mà acabar primer la lliga no fallant en les últimes jornades contra dos rivals prou assequibles. Amb tot, l'Uni buscarà una victòria demà al vespre al Würzburg en un partit contra un rival que, encara que acabés perdent contra el Fenerbahce, Èric Surís continua convençut que "és un dels quatre millors equips d'Europa per pressupost i per plantilla; i encara més a la lliga on a les deu jugadores de la lliga hi suma Alana Beard. Al final Fenerbahce les va deixar fora, però crec que per pressupost i per plantilla estan al nivell del dos russos, de Praga o del mateix Fenerbahce".