La tercera edició de The Pirinexus 360 Challenge, que se celebrarà el proper 3 de juny, ja està a punt. Aquesta proposta de repte personal circular, de 350 quilòmetres de recorregut, que discorre pel trajecte conegut com a Pirinexus, i que els ciclistes han de completar amb un temps màxim de 20 hores individualment o bé per relleus, es va presentar ahir oficialment a l'hotel Carlemany de Girona.

Enguany la prova s'emmarca en el programa esportiu del festival ciclista Sea Otter Costa Brava-Girona Bike Show, que es celebrarà del 2 al 4 de juny. Aquesta prova de resistència començarà el dissabte 3 de juny de matinada a la zona del pavelló de Fontajau, i els ciclistes recorreran la comarca de La Selva i aniran fins a La Garrotxa i el Ripollès, on creuaran la frontera francesa per l'emblemàtic coll d'Ares arribant fins a Ceret. D'allà entraran de nou al Principat per l'Alt Empordà per endinsar-se al Baix Empordà fins arribar a Calonge. L'itinerari segueix per la ruta de les Vies Verdes i encara el tram final que portarà de nou els participants cap al Gironès fins a la zona del festival Sea Otter Europe.

The Pirinexus 360 Challenge és pot cobrir amb tot tipus de bicicleta. Encara que és la prova ideal per les bicicletes gravel o de ciclocross, també és apta per a bicicletes de carretera amb pneumàtic una mica més gruixut, o de muntanya amb roda de 29 i pneumàtic llis. The Pirinexus 360 Challenge té, doncs, un marcat esperit gravelista, un fenomen en auge a casa nostra que està cridat a guanyar molts adeptes.

L'organització recomana als participants que disposin d'un equip de suport que els acompanyi al llarg del recorregut. A més de la tasca d'assistència als corredors amb els equips de suport es vol crear l'ambient i animació de les gestes ciclistes de finals del segle XlX, les anomenades Audax, unes proves de llarga distància d'un sol dia. Els equips de suport acreditats també rebran un obsequi de participació i mapes de seguiment de la ruta.