La pluja que ahir va caure sobre la ciutat de Girona no va deslluir el tret de sortida de la 65a edició del Ral·li Moritz Costa Brava, si més no pel que fa al funcionament de la prova. A les sis en punt de la tarda, el soroll tronador del primer cotxe va ressonar per l'avinguda Ramon Folch, acompanyant els 200 espectadors que van seguir de primera mà l'inici de la competició. François Delecour va ser el primer a posar-se en marxa, donant el tret de sortida oficial a una jornada que ja al matí va començar a escalfar motors amb la sessió de verificacions tècniques al Pavelló de Fontajau.

Des de les 10 del matí, tots els participants que prèviament havien recollit la documentació pertinent a l'Hotel Ultònia, van anar passant els controls mecànics exigits per l'organització. L'expectació d'aquesta competició ja es va notar en aquell moment i un centenar de persones van seguir de prop el pas dels cotxes. Arribat el migdia i un cop complert amb aquest protocol, va començar el degoteig d'arribades al parc tancat instal·lat a la Copa. Bona part dels participants es van concentrar en aquesta zona una hora i mitja abans de l'inici de la prova i, com havia passat al matí, van ser molts els curiosos que van voler fotografiar els cotxes i pilots que en el seu moment van dominar el món del Ral·li.

Un dels models que més admiració va despertar va ser el Lancia Stratos o els diversos Porsche Carrera que hi havia inscrits. Entre d'altres, també van poder veure de prop el Lancia Delta, R5 Turbo, Peugeot T16 o Ford Sierra Cosworth. Tots ells, en un magnífic estat de conservació i degudament preparats per a un Ral·li d'aquestes característiques. Cal recordar que aquesta edició ha batut el seu rècord de participació, doblant el nombre d'inscrits en 160 pilots. Arribats de tot l'Estat, de diversos països europeus i fins i tot del continent americà.

Un quart d'hora abans i amb motiu del 65è aniversari, RallyClassics va organitzar una fotografia històrica amb un munt de pilots i copilots que algun cop han guanyat la prova. N'hi va haver alguns, com el reconegut pilot català Oriol Servià, que no va prendre part de la sortida i només va venir per aparèixer en aquesta instantània.

Després d'aquesta primera jornada, avui dissabte es viurà la resta de la competició amb una etapa matinal que arrencarà a les 8:30, i amb una altra a la tarda que passarà per Osor, Cladells i Collsaplana. Després, a les 8 del vespre, l'Avinguda Ramon Folch acollirà la tradicional entrega de premis.