El corredor s'havia desplaçat des Elda, on resideix, a la muntanya de Callosa de Segura, a l'entorn del paratge de la Pilarica, a les 7 del matí, per practicar esport. Dues hores més tard, al voltant de les 9 del matí, l'home va enviar una fotografia a la seva dona. És l'última comunicació que va tenir de la seva parella. Després de diverses hores sense saber res d'ell va avisar al 112 per denunciar la seva desaparició al voltant de les 12 del migdia.

El Centre de Coordinació d'Emergències va posar llavors en marxa el dispositiu de recerca. En el mateix han intervingut efectius de bombers del parc d'Oriola, patrulles de la Guàrdia Civil de Callosa de Segura, el Grup de Muntanya EREIM de la Guàrdia Civil i un helicòpter de la Guàrdia Civil. Finalment, al voltant de les 13 hores han localitzat el seu cos en una zona de molt difícil accés, al paratge Cova de la Lluna. El rescatador i el sanitari de l'helicòpter tan sols han pogut certificar la seva mort que es va produir instantàniament després del fort cop per la caiguda des de diversos metres d'altura. El cadàver es trobava en una lleixa de la zona baixa de la cimera, segons han informat fonts del Consorci de Bombers.

La principal hipòtesi que s'estudia de la causa de l'accident és que el corredor es rellisqués des del cim quan corria i es despeñara muntanya avall. A les 16:20 ha pogut ser rescatat el cadàver per part de membres del EREIM amb l'ajuda de l'helicòpter de la Guàrdia Civil i traslladat al camp de futbol de Callosa de Segura, on l'esperaven diversos familiars del mort que es troben desolats per aquesta tragèdia. Una vida més que es cobra la muntanya a l'entorn de Callosa, Redován i Orihuela, una zona molt freqüentada per excursionistes, corredors i escaladors.

Un cop certificat la mort, la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació.