Aquest Palamós va de debò i, com va dir Mármol, «està fent una temporada extraordinària». Ja ho va advertir en la prèvia el tècnic palamosí quan va dir que per l'estadi palamosí han passat equips grans i aquests han acabat claudicant. Ahir li va tocar el torn al Vilafranca, un equip de play-off que va caure per 3 a 1.

La vuitena victòria de la temporada a casa es va començar a gestar a les acaballes del primer temps, quan Narcís Barrera va posar la primera pedra per construir la remuntada i a la represa, els atacants Agi (6 gols) i Serramitja (7 gols) van situar un 3 a 1 que permet als palamosins seguir enganxats amb els de dalt. Amb la victòria d'ahir el degà té el play-off a 6 punts.

Els locals estaven fent una bona primera part i dominant al seu rival, però el Vilafranca es va avançar als 15 minuts amb un gol de Jordi Oribe, un 0 a 1 que segons va explicar Joan Mármol va arribar a causa «d'una errada nostra perquè haviem d'haver enviat la pilota a fora de l'estadi». En qualsevol cas, el degà no va abaixar els braços i va prémer l'accelerador a la recerca de l'empat. Aquesta competitivitat va provocar arribades perilloses dels gironins, com per exemple xuts de Cornellà, Agi o Barrera, que en algunes ocasions no van entrar per ben poc. Precisament aquest últim, Narcís Barrera, en una de les seves nombroses aparicions en atac va establir el gol de la igualada aprofitant una assistència des del costat esquerre de Jaume Duran. El cop de cap de Barrera, amb toc al travesser inclòs és el cinquè gol del torderenc i va resultar una injecció de moral enorme de cara a la segona meitat.

Ja a la segona meitat, al minut 53, el porter amerenc del Palamós, Aleix Manzano, va aturar un xut de Via. Els palamosins van posar-se per davant en el marcador al minut 62 gràcies a un xut del davanter africà Agi. Els gironins tractaven de tu a tu el rival i es mostraven superiors a un Vilafranca instal·lat en el tercer lloc. A les acaballes del matx, l'autor de l'empat a un, Narcís Barrera, va abandonar el rectangle de joc perquè entrés Marc Serramitja. Això passava al minut 71 i pocs instants després, l'ex-Figueres anotava de penal el definitiu i tranquil·litzador 3 a 1. Amb aquest gol, Serramitja es converteix en el màxim golejador dels groc-i-blaus, amb 7 dianes.

Diumenge els palamosins continuaran escalant el Tourmalet i el port de muntanya és dels que fa por: visitaran el camp del líder, l'Olot. «Anem al camp del millor equip de la categoria i que és més de Segona B; l'Olot té la millor plantilla i el millor entrenador», va dir ahir Joan Mármol.