No hi havia partit, ahir a la tarda, a Vilatenim, però el trànsit de jugadors del Figueres era tan gran que ho podia semblar. La mobilització, aquesta vegada, la provocava la possibilitat de coincidir amb d'altres futbolistes dels 22 equips de la Unió, inclòs el de futbol adaptat i l'escoleta, per intercanviar-hi cromos. Perquè des de principi de mes, a la capital de l'Alt Empordà hi ha una febre per la col·lecció que ha editat el club amb tots els jugadors de la temporada 2016/17: en poc més de dues setmanes ja s'han distribuït 80.000 adhesius i 350 àlbums, amb premis per als primers que completin les 465 imatges.

Que un club editi les fotografies dels seus jugadors a través d'una col·lecció de cromos no es cap novetat, aquest mateix curs també ho fan el Roses i l'Aro, entre d'altres, però sí que sobta l'interès que ha despertat a Figueres la possibilitat d'obtenir aquest record. El president de la Unió, José Antonio Revilla, destaca que «ja feia temps que volíem fer una cosa així i amb l'empresa que vam contactar s'ha elaborat un producte molt professional. Ells mateixos van contractar un fotògraf perquè fes totes les imatges, i s'ha aconseguit un producte de molta qualitat». Així, qualsevol esportista del club pot sentir-se, amb el seu adhesiu en joc i de perfil, com un Messi o un Cristiano Ronaldo en els habituals àlbums de Primera que s'editen cada temporada.

La col·lecció ofereix cromos de tots els jugadors més d'altres de vessants complementàries, com ara les instal·lacions de Vilatenim o l'escut. Els adhesius es poden aconseguir per euro en vuit llibreries de Figueres, en sobres que en contenen 10 cadascun. «S'han recaptat en aquest sentit 8.000 euros, la qual cosa vol dir que ja hem distribuit 80.000 cromos», subratllava ahir el president de la Unió. L'èxit els va agafar per sorpresa, però ja el van començar a calibrar «quan vam anar a buscar publicitat per incorporar a l'àlbum i la resposta que vam trobar dels empresaris va ser molt bona». Quan el projecte va arrencar l'empresa que ha editat la col·lecció va dir-los que si distribuïen 5.000 cromos seria un gran èxit...

Al Figueres valoren que la iniciativa, més enllà de donar un bon record d'aquesta temporada als jugadors, també ha servit «per fer-nos un club més cohesionat entre els diferents equips». Ahir va ser la pròpia entitat la que va organitzar una quedada de jugadors per canviar aquells cromos que poguessin tenir repetits amb d'altres companys, amb l'objectiu d'accelerar el final de la col·lecció, una activitat que es repetirà avui (18.30) també al bar de Vilatenin. Però com apunta Revilla «no caldria organitzar res perquè molts dies el trànsit és igual de gran amb la mainada trobant-se per fer els intercanvis».

La col·lecció afegeix l'al·licient d'optar a diferents premis entre els primers que l'acabin. Ahir es va saber que ja ho han aconseguit Lucas Aguado, del Prebenjamí 2010 Blanc, i Jordi Pagès, responsable del bar. Revilla està a «una trentena» de cromos de completar l'àlbum. Hi haurà temps fins a final de temporada, tot i que per la velocitat amb què s'estan distribuint els adhessius, tot apunta que la majoria de col·leccionistes la finalitzaran abans. El Figueres té aquesta temporada 300 jugadors en 22 equips, amb el de més categoria jugant a Tercera Divisió.

Més enllà de la bona resposta de la gent, l'àlbum també aportarà un pesic econòmic a la Unió. D'entrada, perquè ha pogut incorporar-hi anunciants, però també perquè una part dels beneficis seran per al club. Però els qui segur que no ho oblidaran seran els protagonistes de la col·lecció. Els jugadors del club que aquesta temporada podran guardar-se el millor record de la temporada, com si fossin de Primera Divisió.