El campió europeu de 3.000 metres en sala, el palamosí Adel Mechaal, i Solange Pereira, que amb un temps de 4 minuts 56 segons ha batut el rècord del circuit, s'han imposat avui a la XII Milla Internacional de Bilbao oferint un gran espectacle davant milers d'espectadors.

A la vista dels temps obtinguts en una matinal miraculosament respectada per la pluja, la prova femeninaha sigut la més ràpida de les disputades a Bilbao des de la primera edició, el 2006, ja que les tres primeres atletes van millorar el rècord de 05:01 fet el 2015 per Katarzyna Broniatowska.

La cursa de dones, amb 16 atletes del Marroc, Polònia, Romania i Espanya, va ser encapçalada per Katarzyna Broniatowska, que es va mantenir al capdavant d'un compacte grup fins als 500 primers metres, quan, a més de la polonesa, Solange Pereira i Ancuta Bobocel van formar el trio d'aspirants a l'èxit.

Bobocel, que suma com a migfondista 25 títols de Romania, va liderar la prova entre els 800 i 1.000 metres, quan una valenta Esther Guerrero -la banyolina campiona d'Espanya de 800 metres, que passa pel millor moment de la seva carrera- va cedir la quarta plaça davant la pressió de Marta Pérez i Trihas Gebre, protagonista d' una cursa de menys a més.

Cap als 1.200 metres, Solange Pereira -'reina 'de les milles a Espanya- ha agafat el comandament de les operacions atlètiques i s'ha desmarcat de les corredores estrangeres per guanyar amb rècord (04:56) i dos segons d'avantatge sobre Broniatowska i tres respecte a Bobocel. Guerrero ha acabat sisena (05:03).

A la milla de la categoria masculina totes les mirades han estat centrades en Adel Mechaal, que ha arrencat com un llampec per acomodar-se com a líder de la prova, des del primer segon.

Amb la seva poderosa estampa física, gambada àmplia, ritme constant i control dels principals rivals Mechaal sempre ha fet la sensació de vencedor i si no hagués baixat el seu tren de marxa en els últims 70- 80 metres potser seria nou recordman de la Milla de Bilbao. Ha guanyat Mechaal amb 04:28