El Barça manté ferm el seu pols per la Lliga i després d'imposar-se anit al camp del Granada continua a dos punts del líder, el Reial Madrid, qui té encara un partit menys per jugar. Els de Luis Enrique van dominar per complet la primera meitat, avançant-se amb un gol de Suárez abans del descans; a la represa, en un xoc més igualat, Boga empatava pels locals. Va haver d'aparèixer Paco Alcácer, el convidat inesperat, per tornar a posar per davant els blaugrana, que acabarien sentenciant als minuts finals quan el seu rival ja jugava amb inferioritat per l'expulsió del nigerià Uche Agbo.

L'entrenador del Barça, Luis Enrique Martínez, no va comptar d'inici amb la seva parella titular de centrals, en deixar Gerard Piqué sense citar i el francès Samuel Umtiti a la banqueta, on també es va quedar Andrés Iniesta, sortint d'inici l'argentí Javier Mascherano i el francès Jeremy Matthieu. L'encarregat de formar el trident atacant al costat del brasiler Neymar Júnior i Luis Suárez, davant la baixa per sanció de l'argentí Leo Messi, va ser el portuguès Andrés Gomes, que va jugar enganxat a la dreta. No obstant això, la lesió del brasiler Rafinha Alcántara al quart d'hora va portar el lusità al centre del camp i al recentment entrat Paco Alcácer a la part dreta de l'atac.

Com era d'esperar, el Barcelona va tenir més la pilota en el primer temps davant un Granada que ni de bon tros es va replegar, encara que li va costar moure l'esfèrica amb fluïdesa. El porter mexicà Guillermo Ochoa va convertir-se en un dels protagonistes del partit; sobretot al primer temps, salvant els seus en més d'una ocasió. Primer, per arribar just a temps desviant un intent de Luis Suárez. L'uruguaià xutaria al travesser al 24, en una precisa rematada del davanter.

També va ser prou clara l'opció per marcar que va arribar tres minuts més tard, però el propi Luis Suárez es va topar amb dues bones parades d'Ochoa, sobretot la segona, en desviar la seva rematada a boca de canó. Els mateixos protagonistes van aparèixer superada ja la mitja hora, amb l'uruguaià demanant penal al col·legiat aragonès Jaime Latre per una suposada agafada en voler rematar una altra pilota que va repel·lir el porter mexicà.

Un xut desviat del croat Ivan Rakitic va precedir el primer gol blaugrana, marcat per Luis Suárez després de superar, aquest cop sí, Ochoa amb una perfecta vaselina.

El tècnic local, Lucas Alcaraz, va modificar el seu esquema al descans amb l'entrada de Boga per Angban, relleu que li va sortir a la perfecció ja que el gal va empatar el partit al minut 50 en definir bé davant Marc Ter Stegen en el mà a mà després de l'assistència del francès Mathieu Saunier.

Malgrat les parades posteriors novament d'Ochoa davant Paco Alcácer i Neymar, el duel es va equilibrar amb l'empat, amb el Granada pressionant més amunt i el Barça amb problemes per arribar a la porteria contrària. Fins que va aparèixer Alcácer. Suárez es va inventar una assistència perfecta que va superar la defensa, deixant sol l'atacant blaugrana. El seu xut al pal esquerre va fer pujar l'1-2 al marcador.

Un cop de cap de Mathieu hauria pogut ser la sentència, però no va trobar porteria per poc, mentre que el Granada va inquietar Ter Stegen amb un llançament llunyà del brasiler Andreas Pereira. Quan més decidit semblava l'equip local a buscar l'empat, el nigerià Uche Agbo va ser expulsat en veure dues targetes grogues en molt pocs minuts. Tot seguit, Rakitic va deixar el xoc dat i beneït en rematar a la perfecció una pilota perduda en l'àrea local. Ja als instants finals, Neymar va ampliar l'avantatge visitant després d'una assistència de Paco Alcácer posant l'1-4 final, mentre que Boga no va poder marcar el segon gol del Granada en una bona ocasió que va desaprofitar quan ho tenia tot de cares per retallar distàncies.