Després de jugar amb foc durant un munt de minuts, el Reial Madrid s'imposava a l'Alabès amb la llei del mínim esforç per consolidar el seu lideratge de Lliga. Els vitorians van vendre cara la seva derrota i no van baixar els braços fins que Isco i Nacho arrodonirien la golejada als últims compassos.

Les rotacions de Zinedine Zidane van canviar la cara al seu equip amb retorns que van durar un sospir. Varane es lesionava només arrencar el matx i, amb Sergio Ramos descansant a la graderia, només quedava un canvi possible. Va entrar Carvajal a la dreta, Danilo va passar a l'esquerra i Nacho, al centre amb Pepe. L'exigència no semblava que fos alta en el primer acte. Kiko Casilla tot just va haver de respondre a un xut llunyà.

Eren minuts sense rematades a porta dels blancs, que mica en mica es van anar entonant liderats per Isco, el millor de la tarda. Va respirar tranquil el Bernabéu a la mitja hora quan va marcar Benzema. El francès va connectar amb Caravajal per afusellar el porter Pacheco mentre la defensa demanava fora de joc en l'arrencada de la jugada.

Va desaparèixer el Reial Madrid a la segona part, confonent la llei del mínim esforç i posant en perill el triomf. L'Alabès va fer un pas al davant, amb el risc que comporta deixar espais per córrer als madridistes, però tenia poc a perdre i molt a guanyar. I no va empatar per falta d'encert. El va rondar en moments en què el Reial Madrid perdia la seva identitat. Deyverson rematava a fora quan ho tenia tot per marcar en el primer avís. No va ser l'única que va desaprofitar, mentre l'afició es començava a impacientar. El propi Deyverson, Toquero i Édgar van fregar l'empat, però sense sort.

Zidane va apostar per donar entrada a Kovacic i l'engranatge blanc va tornar a funcionar. Als últims minuts, va deixar el duel vist per a sentència amb dos gols gairebé consecutius. Isco va posar el punt al seu bon partit, trobant l'espai dins de l'àrea i traient un xut sec a dalt que feia pujar el 2-0 al marcador. El resultat enganyós el va augmentar Nacho rematant una falta de Bale que havia rebutjat el travesser.