Palafrugell es prepara per viure el proper dissabte 22 d'abril al vespre (20.00), la vigília de Sant Jordi, un històric ascens a l'OK Lliga. L'equip de Xavier Garcia Balda ha anat al capdavant de la Primera Nacional durant tota la temporada i ara, a quatre jornades del final, té 7 punts de marge (46) sobre el quart, el Sant Cugat (39), que seria el primer que no ascendiria. L'ascens passa per guanyar en la propera jornada de Primera Nacional l'Asturhockey, tercer classificat, amb sis punts menys (40), per dos o més gols de diferència, recuperant, així, l' average (en l'anada els gironins van caure 4-3). Els asturians quedarien a 9 punts, quan n'hi hauria 9 en joc, però amb la diferència particular perduda. Aquesta, a més a més, no és l'única opció: al Palafrugell li valdria el triomf per la mínima si el Sant Cugat cau el dia 19 a la pista del Barça B.

«Estem vivint una temporada impressionant. Cada partit omplim el pavelló de gom a gom amb 400 aficionats, i, a més, molts ens segueixen en els desplaçaments, com va quedar clar dissabte a Mataró. Hem posat Palafrugell al mapa esportiu i esperem poder fer l'últim pas i assegurar l'ascens a l'OK Lliga», explica el tècnic Xavier Garcia Balda.

La Lliga s'atura ara, de manera incomprensible, tres setmanes. La Primera Divisió no es reprendrà fins al 22 d'abril, una circumstància que no agrada gens a l'entrenador gironí, que s'estimaria més jugar ja el proper partit. Però la realitat és la que és, i l'únic que podran fer fins la vigília de Sant Jordi serà seguir entrenant. «L'Asturhockey és un rival molt dur a la seva pista, però estic convençut que a casa, amb el suport de la nostra gent, els podem guanyar», subratlla.

El Palafrugell, que mobilitza més d'un centenar de jugadors en tot el club, haurà de jugar contra Shum, Sant Cugat i Arenys un cop superat el conjunt asturià. El club empordanès militava la temporada 2014/15 a Nacional Catalana i va ascendir, amb el Girona, a Primera Divisió. Ara és a un sol pas d'arribar a l'elit, on el curs que ve podria acompanyar el Citylift i el Lloret.