La situació de l'Eldenc, cuer del grup III de la Segona Divisió B, ha passat de ser complicada a insostenible. No només pels mals resultats esportius, sinó perquè el 12-0 encaixat el dissabte al Miniestadi ha obert la capsa dels trons d'un club que va a la deriva. Cheikh Saad, futbolista de la primera plantilla, va assegurar ahir que la sagnant derrota d'aquesta última jornada estava arreglada per quatre futbolistes del seu equip, amb el consentiment del mateix entrenador, per una qüestió d'apostes.

El futbolista maurità declarava ahir al programa El Món de RAC1 els fets. «Quan va acabar el partit vaig pujar a l'autobús. Dos homes em van preguntar si estava emprenyat; els vaig dir que sí, sobretot després de rebre 12 gols. Ells em van explicar que hi havia hagut alguns jugadors que s'havien venut. Llavors vaig baixar al vestidor i vaig a rmar la marimorena». Saad va admetre que «sé quins jugadors són, però no ho puc dir encara», afegint que «quan em deixin, ho diré. El que no faré és anar de camp en camp deixant-me la pell i que la gent es rigui de mi, i a sobre, guanyant diners». Va revelar també que havia rebut amenaces i que quan va entrar al vestidor a recriminar l'actitud als seus companys «gairebé hi va haver agressions».

Saad, qui creu que l'entrenador «sabia alguna cosa» i que per això «va fer jugar» els futbolistes esquitxats per la polèmica, confessava també que va veure «coses estranyes» des de la banqueta. «La primera és que jo i un altre, que havíem de ser titulars, no ho vam ser. Mitja hora abans de començar érem a l'onze, però a última hora ens van dir que no». «A un dels jugadors li van dir que el partit estava venut, preguntant-li si volia jugar. Ell va dir que no. A mi no m'ho van ni preguntar directament, perquè haurien tingut el problema abans de començar», va prosseguir, afegint també que amb 5-0 al marcador, el tècnic li havia dit que escalfés però Saad s'hi va negar: «Li vaig que ni boig sortia a jugar i quan em va insistir, li vaig respondre que no volia entrar perquè estava passant alguna cosa rara».

Saad completava la seva explicació assegurant que hi havia hagut més jugadors implicats que no pas els italians que han aportat el fons d'inversió que controla la gestió esportiva del club, afirmant que hi ha «un líder» entre ells.

La versió del president

També va oferir el seu punt de vista el president de la junta gestora de l'Eldenc, David Aguilar, qui assenyalava en el mateix programa que sospitava de moltes coses. «Això no ve d'aquest partit en qüestió. Setmana rere setmana passen coses estranyes, com que alguns futbolistes que habitualment juguen se'ls aparta de l'equip, o altres als quals se'ls avisa que no corrin perquè ens han de marcar algun gol més», explicava.

Aguilar afegia que «crec que hi pot haver compra de partits pel tema de les apostes. Cada dia me n'adono més. Ni en el pitjor dels meus somnis m'hauria pogut imaginar quelcom així». Recordava que la gestió esportiva és a mans d'un grup italià, però que això «no dona dret» a la propietat «a fer el que vulguin amb els jugadors». Va admetre que no té proves de la connexió del grup inversor amb el 12-0 del Miniestadi, però va donar suport a les declaracions de Saad, afegint que el cas «és a les mans de la Policia».