La Barkley 100 és una de les carreres de trail més dures del món i l'edició d'enguany es va disputar entre dissabte i dilluns d'aquesta setmana als Estats Units. Considerada per molts com una de les proves més desafiants del món, només 15 competidors han aconseguit acabar a temps la prova en els seus 30 anys d'existència.

Com en edicions anteriors, la del 2017 no ha estat per menys. I si no que s'ho preguntin a Gary Robbins. El coredor canadenc va ser un dels participants a la prova que es desenvolupa a l'estat de Tennessee per aconseguir finalitzar-la segons la regulació que imposa recórrer les 100 milles (166 quilòmetres) en meys de 60 hores. Robbins ho va aconseguir en 60 hores i sis segons. I per tant, no va poder ser recordat com un dels ultraesportistes que ha aconseguit el rècord.

En un vídeo que va publicar una revista canadenca de running es poden veure els últims instants de la cursa de Robbins, que recorre els últims metres de la prova amb gran velocitat abans de caure esgotat per l'esforç un cop arribat a la meta.