LEGANÉS- MADRID

leganés: Herrerín; Tito (Samu García, m.54), Bustinza, Mantovani, Siovas, Diego Rico; Gabriel (Alberto Bueno, m.64), Rubén Pérez, Timor, Szymanowski (Machís, m.84); i Luciano. .madrid: Keylor Navas; Danilo, Nacho, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Kovacic (Modric, m.81), Marco Asensio, Lucas Vázquez; James (Isco, m.72) i Morata (Mariano, m.78). .Gols: 0-1, m.15: James. 0-2, m.18: Morata. 0-3, m.23: Morata. 1-3, m.32: Gabriel. 2-3, m.34: Luciano. 2-4, m.48: (p.p). ?Àrbitre: Álvarez Izquierdo. G T. Grogues: Gabriel del Leganés i Nacho del Madrid. v T. vermelles: Cap. .Estadi: Butarque. 10.922 espectadors.

Dos gols d'Álvaro Morata i la seva participació clau en un tercer que va acabar amb el 2-4 de Mantovani en pròpia porta, van executar el pla de rotacions de Zinedine Zidane portat a la seva màxima essència, amb nou canvis en el seu onze davant un Leganés que sempre va buscar la glòria (2-4).

L'ímpetu inicial del Leganés va ser respost amb categoria pel Reial Madrid. Els locals buscaven robar i fer mal a la contra. Sense construcció de jugades, centrats en intentar mantenir les línies unides i no deixar espais. El Leganés va aguantar el temps que va trigar a aparèixer en escena Marc Asensio. La manca de minuts no rebaixa la seva brillantor. El mallorquí va agafar la pilota al centre del camp, va ficar el turbo amb una conducció exquisida i després anar-se'n dels rivals que van intentar tirar-li el fre, va regalar el gol a James. La diferència de potencial entre els dos clubs havia quedat demostrada en un obrir i tancar d'ulls. En un espai de vuit minuts el Reial Madrid marcaria tres gols. Fins i tot Danilo es va animar en atac i el seu xut el va repel·lir el pal abans d'un servei de córner que va acabar en cop de cap de Morata al segon pal en globus a la xarxa. Sense la BBC (Benzema, Bale i Cristiano) va aprofitar la seva oportunitat per respondre amb gols Morata, que signava el seu doblet amb un bonic xut amb la dreta a passada de Kovacic.

S´estava agradantel Reial Madrid sense trobar oposició en el rival, amb jugadors amb fam d'èxit i de minuts, però l'ampli avantatge en el marcador comportava un alt risc de relaxació per la quantitat de partits claus que arriben a l'abril. El Madrid va sentir que tenia la feina feta i aquest és el major perill del futbol actual. El Leganés, amb cor, va posar el partit en un puny.

Primer la va tenir Tito però va ser Gabriel el que va aprofitar una acció de Rico. Van ser dos minuts de bogeria en una afició que mai va parar d'animar. Veia com Lucas Vázquez perdonava una acció clara quan va picar la pilota a veure avançat a Herrerín i com després de demanar penal de Danilo, Luciano celebrava el seu retorn a la titularitat, no ho feia des de la jornada 14, aprofitant una pilota morta després d'un córner i el distracció de Nacho trencant el fora de joc. El Leganés va sentir poder tutejar al Reial Madrid i va passar a defensa de quatre a la represa. La seva valentia va tenir ràpid càstig. Una altra vegada a pilota parada, altre cop Morata de cap, aquest cop ajudat per Mantovani en l'acció de la seva triplet. Era el punt i final a un derbi madrileny amb l'encant del modest que no va cessar en la seva lluita. Va buscar sempre gols, va exigir a la defensa del Reial Madrid sense arribar a generar grans ocasions de gol. Szymanowski, marxant en velocitat de Marcelo i Ramos però colpejant a peu canviat sense trobar la rosca, va disposar de la més clara. El líder va poder fer més mal a la contra, però ja havia respost a l'obligació de guanyar amb Zidane executant el seu pla.