Ara que el Llagsotera ja sap com derrotar un filial, toca fer-ho a domicili. El conjunt gironí s'enfronta, novament, a un filial valencià, però, el d'avui, a diferència del Llevant B (19è), és un València Mestalla instal·lat en la tercera posició i que lluitarà per consolidar-se en aquesta plaça tenint en compte que el primer lloc (Barça B) i el segon (Alcoià) semblen adjudicats i inabastables. Els gironins viatgen a Paterna amb les baixes de Colorado i Pablo Sánchez per lesió i d'Albarrán per sanció, mentre que Pitu Comadevall, després de dos partits fora de combat, torna a la convocatòria.

Els d'Oriol Alsina, amb cinc punts de marge respecte al descens, esperen tornar a vèncer a domicili després de 10 partits de no fer-ho. L'últim triomf dels blaugranes lluny de la Costa Brava va ser el dimecres 2 de novembre del 2016 a la Nova Creu Alta de Sabadell (0-3) i des d'aleshores ha plogut molt. Per a l'entrenador d'Arenys de Mar tornar de terres valencianes amb quelcom a la butxaca ja seria positiu i molt més encara si passa com en la darrera jornada, quan tots els immediats perseguidors dels llagosterencs van ensopegar. Segons Alsina, «es tracta d'un partit molt important, tot i saber que el rival és de màxima entitat i que s'hi juga el play-off».

En el partit de la primera volta disputat a Palamós el resultat va ser d'empat a un. Alsina recorda aquell enfrontament tot lamentant que «vam fer una bona primera meitat, però a la segona part se'ns va complicar i al final ens van empatar». El tècnic dels gironins destaca que el filial, que dirigeix l'exjugador Curro Torres, «és un equip amb qualitat, que ha fet 50 gols i es troba en una situació privilegiada».

Un dels aspectes que conviden a l'optimisme és que els del Gironès depenen d'ells mateixos per salvar la categoria. Amb sis jornades per endavant, Alsina valora el calendari i les opcions de salvació advertint de la perillositat d'aquest. «Ens enfrontarem davant rivals que lluitaran pel play-off com el mateix València Mestalla, el Badalona o el Lleida».

El Mestalla, de la seva banda, rep els gironins sense Lato, amb el primer equip, els sancionats Fran Villalbao i Sergio Ayala, ni els lesionats Sito i Sivera, mentre que Cifuentes és dubte seriós.