El 7 d'abril de 2007, avui fa just deu anys, Diari de Girona titulava «Es busca psicòleg» la crònica de la derrota de l'Akasvayu que, amb gairebé cinc mil persones a Fontajau en un Divendres Sant, havia perdut contra el Pamesa València (71-74) un partit que guanyava de divuit punts al final del tercer quart. «És la primera vegada a la vida que em passa una cosa com aquesta i espero que sigui l'última», assegurava el tècnic dels gironins, Svetislav Pesic, que va afegir que necessitava temps per pair i analitzar una derrota, la cinquena consecutiva a Fontajau, que arribava just una setmana abans d'una de les grans cites de la temporada: la Final Four de la FIBA Cup a Girona. «No hem jugat a bàsquet en l'últim quart i sense defensa no es pot guanyar. Ha hagut de sortir un jove de 18 anys a recordar-nos que s'ha de jugar al cent per cent tot el partit», es lamentava Marc Gasol citant l'entusiasme de l'actual jugador del Barça Víctor Claver, llavors poc més que un júnior al Pamesa, a qui el seu tècnic, Fotis Katsikaris, va posar sobre la pista a l0inici de l0últim quart, quan el Pamesa perdia per divuit punts (61-43). La frustració va ser doble. Per la manera com va arribar la derrota i, no menys important, perquè era la cinquena consecutiva a Fontajau. Un pavelló on una setmana més tard els gironins buscarien el primer títol europeu de la seva història. El 17 de febrer, el Valladolid va guanyar a Fontajau per 88-101 amb una exhibició de Bernard Hopkins (28 punts) i, després dels castellans, va arribar el torn de Barça, Estudiantes, Tau i Pamesa. Una ratxa que, per a Pesic, obligava, si no a buscar un psicòleg, a «analitzar la situació amb els jugadors». No tenia gaire temps per fer-ho, però, només una setmana més tard, l'Akasvayu clavava un cop de puny sobre la taula passant per sobre de l'Estudiantes en la semifinal de la FIBA Cup (89-58) a Fontajau. Els madrilenys només van poder fer 2 punts en un segon quart on els gironins van recuperar aquella tensió defensiva de la qual parlava Marc Gasol després del partit del Pamesa. Una fam de victòria que, en la final contra l'Azovmash ucraïnès (79-72), l'Akasvayu va mantenir per guanyar el seu primer títol europeu. De buscar psicòleg a veure el tren de l'èxit europeu a Girona en vuit dies.