El director del torneig internacional de futbol base MIC, Juanjo Rovira, defensa la "participació i la convivència" davant de la violència airejada últimament en alguns partits de formació a Espanya només quatre dies abans de l'arrencada una nova edició d'aquesta cita.

Rovira evita definir el MIC com model en aquest àmbit, malgrat haver esquivat situacions d'aquest tipus al llarg de setze edicions del trofeu, que reunirà aquest any 284 equips de 41 països.

"Mai està un fora de perill del tot d'una cosa així, però el que fem nosaltres per minimitzar el risc és apostar clarament pel joc net i premiar-lo", ha indicat el director,

Juanjo Rovira puntualitza de tota manera que "el que està passant és una cosa que no és nova, però a la que se li dóna ara més difusió a través de vídeos en xarxes socials, encara que la realitat és que cada vegada passen menys coses així".

Les xifres del MIC han batut els rècords anteriors aquest any amb tots aquests equips, que es repartiran en 31 camps repartits per la província de Girona amb seu principal a Lloret de Mar.

No obstant això, Rovira assenyala que l'objectiu és anar a més, de manera que aquest 2017 s'ha incorporat un torneig de bàsquet i se sumaran dues noves categories al futbol infantil i cadet de primer any, per arribar a vuit.

Una d'elles és la femenina, una aposta del director del trofeu, que somia amb fer créixer aquesta pràctica esportiva a Espanya i contribuir a això amb una presència cada cop més gran d'equips de noies en el MIC.

En categoria masculina, Juanjo Rovira reconeix que hi ha "els millors d'Europa" amb la presència de clubs com Reial Madrid, FC Barcelona, Atlètic de Madrid, Paris Saint-Germain, Manchester United, Athletic Club o Bayern de Munic.

"Tenim representada a la flor i nata europea", assenyala Rovira, qui destaca també als equips nord-americans, amb els quals va caler tancar inscripcions per evitar massa enfrontaments directes entre representants d'un mateix país, cosa que ja havia succeït anteriorment amb clubs del Japó.

El MIC compta també cada any amb conjunts de llocs exòtics en el seu afany per obrir el ventall de nacionalitats, i aquest any aquesta condició recau especialment en el Waterloo Institute de Trinitat i Tobago.

"Abans hem tingut equips d'Haití o de les Filipines per posar dos exemples de llocs dels quals mai imagines que comptaran amb un club present en el MIC", precisa el seu director.

El torneig arrencarà aquest any amb un partit entre el KAS Euspen i el Manchester United a Montilivi en lo que, per a Juanjo Rovira, serà un "homenatge" al conjunt belga que, en l'edició de l'any passat, va optar per desplaçar-se en autocar a l'últim moment després de viure en primera persona l'atemptat a l'aeroport de Brussel·les.

"Aquests nens són uns herois", conclou Rovira quan analitza el que van viure els jugadors, preparadors i acompanyants que, lluny de donar per clausurada la seva participació en el MIC, van buscar un recurs d'emergència per arribar a temps a la Costa Brava i que, ara, seran focus d'atenció per causes purament esportives.

El torneig MIC es prolongarà del 12 al 16 d'abril i ofereix als participants recursos tecnològics com una aplicació per seguir resultats i incidències del torneig o, fins i tot, la retransmissió dels partits en directe a través d'internet perquè les famílies puguin veure'ls des dels seus països d'origen.