El pilot britànic Lewis Hamilton sortirà des de la 'pole' en la carrera del Gran Premi de Xina, que es disputa en el Circuit Internacional de Shanghai, després de marcar el millor temps en la sessió de qualificació d'aquest dissabte, mentre que els espanyols Carlos Sainz (Toro Rosso) i Fernando Alonso (McLaren) sortiran onzè i tretzè, respectivament.

L'anglès (1:31.678) iniciarà la prova en el traçat asiàtic compartint la primera fila amb l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), campió en la cita inaugural d'Austràlia, mentre que els altres pilots de les 'fletxes platejates' i el 'Cavalino Rampant', els finlandesos Valtteri Bottas i Kimi Raikkonen, coparan la segona línia.

D'aquesta manera, Hamilton aconsegueix la seva pole número 63 -sisena consecutiva per segona vegada en la seva carrera- i s'apropa al seu ídol, el brasiler Ayrton Senna, que n'acumula 65. Per davant tindrà aquest cap de setmana l'objectiu de no malgastar la seva posició de privilegi com fa dues setmanes; en aquella ocasió, l'estratègia de Ferrari li va arrabassar els 25 punts.