El Màlaga, amb gols de Sandro i Jony, va donar la sorpresa i va derrotar el Barça (2-0), que no va aprofitar l'empat del Reial Madrid en el derbi davant l'Atlètic perdent així l'ocasió d'situar-se com a líder de la Lliga. Els blaugrana no van tenir el seu millor dia i un onze titular amb jugadors poc habituals com André Gomes, Denis o Mathieu no va afavorir els interessos barcelonistes. L'expulsió de Neymar a la segona meitat va dinamitar les opcions de puntuar.

El Barça va començar el partit dominant l'esfèrica però sense crear perill davant un Màlaga amb por, sense arriscar en excés i que intentava frenar el rival a mig gas, que sense forçar la màquina podia fer valer la seva superioritat en qualsevol moment. En canvi, el començament de la sorpresa va començar poc després de la mitja hora de joc, amb una pilota llarga de Juankar cap a Sandro, que va arrencar des del seu camp, va marxar en velocitat de Mathieu i va batre per baix Ter Stegen.

Es consumava la sorpresa d'un Màlaga armat, amb espais a la contra davant del conjunt blaugrana, al qual se li començava a complicar l'opció de recuperar el liderat. Abans del gol, Luis Suárez va veure com Kameni li aturava un u contra u que hauria pogut canviar el curs de l'enfrontament. De totes maneres, amb la diana dels andalusos el partit va començar a posar-se costa amunt pel Barça que va marxar al descans amb un preocupant desavantatge a l'electrònic i uns símptomes que no convidaven a l'optimisme.

Luis Enrique va moure la banqueta al descans. Va donar entrada a Iniesta i Sergi Roberto en lloc de Mathieu i Denis Suárez. La primera ocasió del segon període la va tenir el Màlaga, amb un servei de Juankar per l'esquerra que va tallar providencialment Umtiti quan Sandro estava col·locat per empènyer la pilota dins la porteria.

El Barça seguia dominant, buscant l'empat, però el temps passava amb el Màlaga defensant i sortint amb rapidesa a la contra per rematar la feina però acabava perdonant, fet que podia pagar-ho car davant un equip que incrementava la seva nòmina d'atacants amb l'entrada de Paco Alcácer. El conjunt de Míchel patia, però també els blaugrana. Per rematar les males sensacions, als 64 minuts el col·legiat va expulsar el brasiler Neymar per una entrada a Llorente que li costava la segona groga. Al primer temps n'havia vist una per cordar-se les botes obstaculitzant un servei de falta del Màlaga.El partit va entrar en un ritme trepidant, embogit, i fins i tot el col·legiat va anul·lar un gol per fora de joc a Peñaranda quan el veneçolà estava en posició correcte.

Penal no xiulat a Sergi Roberto

Una de les jugades que també hauria pogut canviar el signe del partit va ser una falta que l'àrbitre va xiular fora l'àrea comesa sobre Sergi Roberto, quan el rival va fer caure el reusenc clarament dins l'àrea. L'acció, que no deixa lloc per la confusió, va deixar bocabadats a tots els jugadors blaugrana. El xut de la falta el va estavellar Messi, que va ser el millor dels visitants, a la barrera.

Amb el Barça absolutament bolcat a la recerca de salvar almenys un punt, finalment un nou contraatac, molt ben portat pels malaguistes va posar la cirereta al pastís amb la diana de Jony, que pràcticament va donar la tranquil·litat al Màlaga i va impedir al conjunt blaugrana situar-se com a líder de la Lliga.