Era important després de la mala dinàmica de resultats tornar a puntuar i més a casa, on si vol assegurar no caure en zona de descens directe La Jonquera ha de fer-se fort. Ahir va aconseguir sumar un punt davant el Vilafranca (0-0), tercer classificat de la categoria, el qual el conjunt fronterer va controlar durant la gran majoria de minuts del partit.

En el que era el primer partit d'Enzo Galli com a primer entrenador a Les Forques, La Jonquera va fer un molt bon partit en l'aspecte defensiu, comandats per Botxi i buscaven contraatacs com la seva millor arma per fer mal als vilafranquins, un equip que lluita per mantenir la tercera posició i disputar, per segon any consecutiu, el play-off d'ascens de categoria. No obstant la qualitat del rival els jonquerencs no van patir en excés i el porter Toni Montero només va haver d'intervenir en un xut enverinat de Víctor Oribe.

La ocasió més clara de tota la primera part va ser per als gironins. Una passada llarga va deixar tot sol a Joan Pons davant el porter visitant, però el seu xut va sortir fregant el pal. Va ser l'arribada més clara dels locals en tot el partit i que hauria pogut significar alguna cosa més que un punt per als interessos del conjunt verd.

A la represa, el Vilafranca es va bolcar amb més insistència cap a l'àrea jonquerenca i va tenir més i millors oportunitats per anotar. Al minut 64 era Josu qui feia lluir Toni Montero. L'entrada de Marc Vilà va donar un aire diferent a l'atac dels gironins, però tot i així ho seguien fiant tot als contraatacs que no van arribar a bon port en tot el segon temps. La Jonquera també va aconseguir tenir arribades mitjançant accions a pilota parada que tampoc arribacen a convertir-se en accions de perill.

Per part visitant, l'oportunitat més clara en el tram final del partit va arribar al minut 82, quan Víctor Oribe va enviar un xut des de la frontal al travesser. Els últims minuts van ser relativament tranquils, amb els dos equips cansats i que semblaven signar l'empat inicial.

El punt aconseguit per La Jonquera fa que l'equip entrenat per Enzo Galli pari l'hemorràgia de set derrotes consecutives, que havien dinamitat els fronterers fins a situar-se al límit de les places de descens. Acaben la jornada 33 amb 32 punts, un més que el Manlleu, el proper rival que visitarà Les Forques i que és el primer que baixaria matemàticament de categoria. Divendres que ve, La Jonquera té el difícil compromís de treure alguna cosa positiva de la seva visita al camp de l'Olot.