El pilot gironí Maverick Viñales va tornar a donar una nova lliçó de superioritat en aquest campionat del món de motociclisme sobre seva Yamaha YZR M 1, en vèncer amb autoritat el Gran Premi de l'Argentina de MotoGP al circuit de Termes de Río Hondo. A Viñales, al podi el van acompanyar l'italià Valentino Rossi i el britànic Cal Crutchlow.

No va aconseguir el millor temps d'entrenaments i es va veure obligat a sortir des de la segona línia, però en tot just una volta Maverick Viñales ja estava al davant buscant la roda del seu màxim rival, Marc Márquez, al que els límits de la física li van jugar una mala passada a la quarta volta quan tirava com un posseït per intentar obrir un forat en solitari que li permetés aconseguir la seva primera victòria de la temporada. Márquez no es va deixar sorprendre per cap dels seus rivals i va sortir com una exhalació per davant del britànic Cal Crutchlow, mentre que Jorge Lorenzo es va convertir en protagonista destacat en patir una caiguda en només un parell de corbes que el va allunyar definitivament de la carrera.

En tot just una volta el pilot de Repsol Honda ja havia aconseguit un avantatge d´1,3 segons respecte al seu immediat perseguidor, el britànic Crutchlow, i unes dècimes més davant del líder del mundial, el també català Maverick Viñales , que va recuperar tres posicions en la primera volta. Nova volta ràpida de Marc Márquez a la tercera volta, però poc després la mala sort es va acarnissar també amb ell, en caure a terra al segon revolt del traçat en bloquejar o perdre adherència en la roda davantera de la seva moto en aquest punt. El contratemps del cerverí va lliurar el liderat de la cursa a Maverick Viñales, qui al costat de Carl Crutchlow i l'italià Valentino Rossi s'havien avançat ja a la resta del grup principal, en què hi havia Dani Pedrosa, cinquè aleshores i que també va anar per terra, i també l'italià Iannone, que va ser penalitzat amb un pas pel box en considerarque s'havia avançat al moment de la sortida.

Viñales va protagonitzar la seva primera volta ràpida en la vuitena volta i amb això va augmentar el seu avantatge sobre Crutchlow fins al segon, encara que la principal preocupació del pilot era Valentino Rossi, completament enganxat al rebuf de la moto esperant l'oportunitat per superar-lo.

Després del duo perseguidor es va formar un quintet per lluitar per la quarta posició format per l'italià Danilo Petrucci, el francès Johann Zarco, Dani Pedrosa, Álvaro Bautista i Andzrea Dovizioso. Pedrosa va ser el primer a desaparèixer del panorama de la cursa en patir un accident que el va obligar a abandonar .Més tard li va tocar el torn a Andrea Dovizioso, que es va veure envestit per l'espanyol Aleix Espargaró quan intentava superar-lo per l'interior. Abans, en el dotzè gir, Viñales va tornar a protagonitzar una altra volta ràpida que va augmentar el seu avantatge gairebé fins als dos segons, sense que Rossi hagués pogut donar encara superar Cal Crutchlow.

Volta a volta l'avantatge del pilot de Roses, camí de la seva segona victòria de la temporada, va anar en augment i Rossi va buscar amb afany el millor punt del traçat per intentar superar l´escocès, cosa que va fer al tercer revolt de la dinovena volta. La cursa estava, però, vista per a sentència, ja que Viñales comptava amb 2,6 segons d'avantatge sobre Rossi i res feia presagiar que Crutchlow pogués superar novament l'italià.

Així va ser. Segona victòria en dues carreres de Viñales per seguir evidenciant el seu potencial.