Un equip novell a Lliga Femenina-1; un rival que va deixar marxar la seva jugadora més cara (Vanessa Gidden) quan el mes de novembre es va veure classificat per la Copa i amb la permanència a la butxaca; un equip amb una afició modèlica en una de les ciutats de l'estat on més bàsquet es respira (Vitòria); un rival al qual has gua­nyat els tres cops que hi has jugat en contra aquesta temporada; però també un adversari que et va fer patir molt en les semifinals de la Copa a Fontajau i que, dissabte vinent (20.00), tornarà a visitar el pavelló gironí sense absolutament res a perdre. Tot això, i més, és l'Araski que serà el rival de l'Spar Citylift Girona en les semifinals de la lliga en un play-off que començarà dissabte a Fontajau (18.30), continuarà el dimecres 16 al pavelló Mendizorrotza de Vitòria (21.00), i en cas que fos necessari, la sèrie tornaria a Girona dissabte 22 en el tercer partit (18.30).

L'explosivitat de la base veneçolana Roselis Silva, que va ser un maldecap important per a Noemí Jordana en la semifinal de la Copa; les hores de vol de Marta Tudanca, decisiva en la sèrie de quarts de final contra el Gernika; el gran futur que té al davant la jove aler-pivot Irati Etxarri; els punts de la nord-americana Roundtree; el treball prop de la zona de l'exjugadora de l'Uni Gisela Vega... La plantilla de l'Araski té menys noms, i sobretot és molt més curta, que la de l'Uni però, de la mà de l'entrenadora Madelen Urieta, les basques acaben de deixar fora el Gernika i, anant més enrere, varen posar l'Uni contra les cordes en les semifinals de la Copa a Fontajau.

Era el dissabte 11 de febrer, l'Spar Citylift Girona jugava contra l'Araski, un rival que havia guanyat fàcil en els dos enfrontaments de lliga, en la que semblava una semifinal de Copa ideal perquè l'amfitrió arribés sense grans problemes a la cita de l'endemà a lluitar pel títol. I així va ser. L'Uni es va classificar per la final de Copa, però no sense patir contra un Araski que va anar tota la primera part per davant en el marcador de la mà del talent de Roselis Silva. L'aparició d'Irati Etxarri en el tercer quart va servir per mitigar el brutal domini del rebot gironí (28 de diferència al final del partit) i permetre que les basques arribessin fins a gairebé al final amb opcions de fer saltar la banca. A manca de poc més d'un minut per acabar, però, un triple de Jordana i un parell de tirs lliures de Leo Rodríguez van obrir un marge de cinc punts per acabar donant una treballada victòria a l'Uni (78-71).

En canvi, unes setmanes abans, l´Uni havia guanyat bastant més fàcil a Vitòria (57-80 amb 16 punts de Haley Peters i 23 d´Ify Ibekwe). A Fontajau, en la primera volta, contra un Araski on encara hi havia Vanessa Gidden l´Uni també va guanyar sense gaires problemes (79-56, amb 25 punts de Peter).