La sensació agredolça que va deixar el gol del València Mestalla al darrer minut (1-1) va desaparèixer quan diumenge el Prat, l'Hospitalet i l'Espanyol B van perdre els seus partits. El punt sumat pel Llagostera a Paterna va ser «boníssim» per a seguir fent camí cap a la permanència i ara, a cinc jornades pel final de la Lliga, els gironins disposen de sis punts d'avantatge respecte el descens directe i cinc sobre la promoció. No és per confiar-se perquè amb 15 punts en joc, encara no hi ha res fet. «Sembla una distància considerable però és una mica irreal. Qui agafi una bona ratxa pot complicar la vida. Ens falten punts», diu un Alsina que no es refia del proper rival divendres a Palamós (18:00). El cuer ja descendit i immers en un munt de problemes arran de la denúncia i detenció de l'entrendor i diversos jugadors per apostes il·legals visiten els gironins després de ser golejats pel Sabadell a casa davant 3.000 espectadors (0-5).

És un partit que, en principi sembla prou assequible, però que no deixa dormir tranquil Alsina. «Fins que el Sabadell no va fer el primer, en van tenir alguna i van patir», avisa el tècnic que està intentant transmetre als seus homes «la dificultat» del partit. «És el partit que em preocupa més. El més difícil. No hem guanyat, encara, i no comptem amb aquests punts. Si ho fem bé i som intensos com a Paterna, tenim moltes possibilitats de guanyar», afirma. En aquest sentit, Alsina recorda que l'Eldenc ha netejat l'equip i s'ha quedat amb «els millors». «Ara juga el porter bo i el migcentre titular. Tenen 12 jugadors del primer equip i la resta seran del filial o juvenils. Sortiran amb un plus de motivació com van fer amb el Sabadell», alerta. Sigui com sigui, el tècnic maresmenc alerta que «donar el màxim, respectar el rival i guanyar com sigui».

Alsina s'estima més no valorar gaire tot l'afer Eldenc però sí que reconeix que «han passat coses estranyes que han perjudicat molts equips i n'han beneficiat d'altres». Tot plegat fa que per Alsina, «s'hagi desequilibrat la competició i hi hagi punts que s'han guanyat sense competir».

Per al partit de divendres, el Llagostera recuperarà Albarrán un cop complerta la sanció però perdrà pel mateix motiu Javi Chica, expulsat a Paterna. De la seva banda, els lesionats Pablo Sánchez i Álex Colorado estan descartats.