La quarta edició del Costa Brava Girona Basket arrenca demà en deu seus de set municipis gironins, reunint uns 1.200 jugadors i un total de 78 equips. La competició creix però, segons va advertir ahir el seu director, Josep Guardiola, en la presentació a la Diputació, «seguim apostant per la qualitat, per un nivell de notable alt entre els participants, on no hi ha d´haver partits que es guanyin de 40 punts». Aquesta edició, que es clourà dissabte amb la disputa de les finals, està apadrinada pels jugadors gironins del Gran Canària Oriol Paulí i Xavi Rabaseda.

El Costa Brava Girona Basket oferirà un ampli ventall de partits en les categories mini, infantil i cadet, tant masculines com femenines. Girona i rodalies continuen sent el centre neuràlgic de la competició, tot i que aquest any s´estrenen com a seus els pavellons de Platja d´Aro i Castell d´Aro, on s´hi veuran partits de cadet i infantil femení, categoria que amplia en nombre d´equips com una de les apostes de la cita. Girona aportarà els pavellons de Fontajau, Palau i Montfalgars, mentre que també hi haurà partits a Salt, Bescanó, Quart, Vilablareix i Sant Gregori.

«El torneig arriba a la quarta edició i està plenament consolidat com una cita per veure bàsquet d´alt nivell coincidint amb la Setmana Santa», va subratllar, per la seva banda, el diputat d´Esports, Carles Salgas. Ell mateix també va destacar l´impacte econòmic que representa sobretot en el sector hostaler, en unes comarques gironines que, en plena Setmana Santa, acullen múltiples propostes esportives d´alt nivell amb la base com a protagonista.

El cartell que presenta el Costa Brava Girona Basket combina equips base de clubs ACB i d´entitats de referència en el bàsquet espanyol: UCAM Múrcia, Gran Canària, Iberostar Canarias, Askatuak, CBC Valladolid; a més de gairebé una vintena d´equips internacionals. En aquest darrer apartat hi destaquen els conjunts alemanys de l´Ulm, Bayern Munich, Alba Berlin i Tus Lichterfelde; els holandesos del Harlem Lakers i la CBA d´Amsterdam; els italians del Dinamo Sassari; els txecs del Sokol Pisek; els lituans de l´Arvidas Sabonis i, com a nota més destacada, la presència de cinc equips del Hoops, un club del Líban que s´estrena a la cita gironina. Diversos dels equips esmentats tenen representants en diferents categories.

El bàsquet gironí hi estarà representat amb l´Uni-GEiEG, CESET, Banyoles, Unió Girona Maristes, Bescanó i Grifeu Llançà; d´altres participants al Costa Brava Girona Basket seran l´Askatuak, de Sant Sebastià; Araberri, de Vitòria; Sant Lluís, de Maó; San Ignacio Loyola, de Pamplona; Boscos, de Ciutadella; Evecan, de Las Palmas; Sa Real, d´Eivissa; CB Molina, de Molina de Segura; la Salle, de Maó; Alierta Augusto, de Saragossa; Nou Bàsquet Femení, de Castelló, o el Vila-real BC.

La presentació del torneig es va fer ahir a la Diputació de Girona i va comptar amb la presència de Carles Salgas, diputat de la Diputació de Girona; Josep Guardiola, director del CBGB´17; Xavier Santaló, representant territorial de la Federació Catalana de Bàsquet; i Manel Pallàs, regidor d´esports de Vilablareix.