Avui, a les nou del matí, al camp del Sils es pot veure un partit entre els juvenils de l´acadèmia Aspire, futbolistes africans escollits que s´entrenen tot l´any a Qatar, contra el Putnam City Sports d´Oklahoma nord-americà; una hora més tard, al mateix camp, el cadet del Barça s´enfrontarà contra el Kaptiva Sports; a les onze, l´infantil del Manchester City contra el Castellar del Vallès a Begur; al migdia, a les dotze, els alevins del Madrid s´enfronten al Japan Kyushu a Torroella de Montgrí... Molts partits, infinitats de partits, en els 33 camps de futbol diferents de la Costa Brava que acullen des d´avui fins diumenge un torneig de futbol base que, en les seves setze edicions anteriors, ha vist passar jugadors com Leo Messi, Cesc Fàbregas o Gerard Piqué en un Barça cadet que no va arribar a la final; Neymar, meravellant al costat de Coutinho en la selecció brasilera cadet de l´edició de l´any 2008; Sergi Roberto i Sergio Busquets, jugant amb clubs modestos com el Santes Creus de Reus o el Jàbac de Terrasa... D´infinitats d´estrelles com el madridista Marcelo, Juan Mata o Marc Bartra a generacions completes de futbolistes brasilers fins arribar a la nova fornada d´africans que han començat a dominar el torneig de la mà de l´Aspire... I tots, convivint junts durant cinc dies en els mateixos camps i hotels, amb equips més modestos arribats d´arreu del món o d´aquí al costat, com el juvenil de l´Escola Futbol de Sant Feliu, que s´estrena avui contra el Maccabi Haifa, o l´aleví del Quart, que ho fa contra l´UKS Olimpijczk polonès a l´Escala.

Mentre Gerard Piqué sol explicar que recorda la seva participació en el MIC més per la setmana de convivència a l´hotel que no pas pel paper d´aquell cadet blaugrana en el camp, la conversió de Neymar en una figura mediàtica a escala mundial arrenca a la Costa Brava. L´any 2008, ara fa nou anys i just quan l´actual estrella del Barça n´acabava de fer setze, Neymar va enlluernar els observadors dels grans clubs europeus que hi havia a Palamós i la resta de seus on va jugar la selecció cadet del Brasil en aquella edició. Neymar i Coutinho, al Liverpool des de fa anys, van portar Brasil a la victòria i van deixar els seus noms apuntats en vermells a les agendes dels principals clubs del continent. Observadors que, any rere any, continuen acostant-se a un torneig que mou unes xifres espectaculars. La competició se celebra en 24 municipis gironins (33 camps de futbol en total) amb la presència de 280 equips provinents de 41 països de cinc continents diferents per arribar a jugar-se gairebé 700 partits de futbol en cinc dies generant un fort impacte econòmic a la zona.

La pilota de futbol començarà a córrer en els diferents camps a les vuit del matí, però la inauguració oficial serà aquesta tarda a l´estadi de Montilivi en un acte amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont. La desfilada i els diferents actes previs començaran a un quart de sis de la tarda i, a dos quarts de set, hi haurà el partit inaugural entre el Manchester United i el KAS Eupen cadet. El MIC femení es diputa en la categoria única juvenil-cadet i, entre d´altres, hi participen Barça, Atlètic de Madrid i París Saint Germain; mentre que el MIC Integra, de futbol adaptat, arriba a la seva cinquena edició i es diputarà divendres a Vidreres.La principal novetat de l´edició d´aquest any del MIC és la creació d´un torneig paral·lel de bàsquet que començarà demà, dijous, i que portarà al voltant de 60 equips de 7 països diferents en les categories cadet i infantil. Es jugaran al voltant de 140 partits en 11 municipis i, en categoria masculina, hi ha participants del nivell de Barça, Joventut o Fenerbahce i Femení Sant Adrià o Gran Canària en la femenina.