A la província de Girona poques vegades es veuen tantes samarretes d'equips de futbol diferents com en aquesta setmana. L'univers MIC ha tornat al territori i amb ell centenars de jugadors i milers d'aficionats dels cinc continents, atrets pel torneig de futbol base més prestigiós del món. La magnitud d'aquesta competició i l'expectació que genera es va fer evident ahir a l'acte inaugural a l'estadi Montilivi. Una hora abans de la festa d'inici, la caravana d'autocars que els cinc dies desplaçaran els jugadors als partits ocupava tot l'aparcament del campus universitari i les rodalies del camp, i la música d'un grup de percussió ja se sentia en la distància amenitzant l'espera.

Ahir a l'Oficina de Turisme ubicada a la Rambla de la Llibertat només quedaven entrades per al dia de la final; la resta, totes esgotades, pel que s'esperava el ple absolut. El canvi d'horari respecte a l'any passat va permetre millorar el nombre de públic, amb més de 7.000 espectadors. Abans d'arrencar la cerimònia, els jugadors i entrenadors aprofitaven per fer-se fotografies, lluir banderes dels seus clubs i parlar amb alguns dels que seran rivals aquests dies. A dos quarts de sis es va donar el tret de sortida de la 17a edició del MIC Football donant pas a la desfilada de tots els participants. Amb tots col·locats sobre la gespa, tothom es va unir en un aplaudiment dedicat al jugador del Borussia Dortmund Marc Barta, ferit en l'atemptat que va partir dimarts l'autobús del conjunt alemany quan anava a jugar el partit de Lliga de Campions, i recordant que el futbolista català va participar al MIC a la seva etapa formativa.

Seguidament va arribar el moment dels parlaments, primer del president del MIC, David Bellver. Per la seva banda, el vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, va convidar els assistents a gaudir del territori, i Marta Madrenas va fer una crida «al joc net». El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, es va mostrat honorat de presidir l'acte dient que «aquest torneig és una gran manifestació de futbol, solidaritat, convivència i de valors, es tracta no només que sobre el terreny de joc demostreu el talent i les ganes de guanyar, sinó que fora del camp contribuïu a construir una societat en pau».

El moment més espectacular de la cerimònia va arribar quan l'helicòpter de l'organització va aparèixer sobrevolant l'estadi de Montilivi i aterrant a la gespa per entregar la pilota oficial del torneig i el trofeu que s'enduran els guanyadors. Amb tothom al seu seient va començar el partit inaugural entre els cadets de l'Eupen i el Manchester United (0-2). Cal recordar que a la darrera edició de la competició, l'expedició de l'equip belga va viure l'atemptat de l'aeroport de Brussel·les i va acabar venint a Girona en autobús.