La base de la Unió Esportiva Llagostera empeny amb força, tot i que els joves del planter són conscients de la dura competència que hi ha a l'esglaó més alt de la piràmide. En aquest sentit, el tècnic del primer equip, Oriol Alsina, està satisfet; i això que l'últim dia els blaugranes perdien a casa contra el Lleida (0-1). Però no tot eren males notícies per a l'entrenador, qui marxava de l'estadi amb algun motiu per a l'optimisme. El primer, és el bon paper que va oferir Joan Maynau, un dels joves talents amb el que la base s'hi pot emmirallar. No és la primera vegada que el selvatà és titular amb el Llagostera (ho ha estat tres vegades en les darrere quatre jornades) i, possiblement, tampoc l'última.

Natural de Tossa de Mar, Maynau és utilitzat per jugar com a interior, situant-se just davant del lateral esquerre. Just el que va passar aquest darrer cap de setmana, quan va tenir minuts d'inici col·locant-se una mica més avançat que Raúl Fuster. Per a Oriol Alsina, el futbolista del filial blaugrana «ens aporta profunditat, velocitat i potència» a l'esquerra. Va signar una bona actuació sobretot a la primera meitat aquest passat dissabte, tot i que va anar de més a menys, com la resta de l'equip, en els segons 45 minuts. «L'he vist prou bé fins al descans, quan ha arribat en tres ocasions fins la línia de fons amb bastant d'encert», valorava Alsina. Maynau no és l'únic jove jugador del Llagostera B que al llarg de la temporada ha tingut l'oportunitat de demostrar les seves virtuts amb el primer equip. També Eloi Zamorano, Pol Gómez, Cano i Soufiane han gaudit de la confiança d'Alsina i Óscar Álvarez.

El bon paper del juvenil

L'afició va poder comprovar dissabte el bon moment que viu la base llagosterenca quan va ovacionar l'equip juvenil pel seu recent ascens a la categoria Nacional. Alsina va aprofitar per felicitar els campions de Preferent. «Estem molt contents des de tot l'organigrama. En parlem poc però s'ha de valorar molt més la feina del futbol base. És un èxit important per a un club modest com ho és el nostre», va dir, qualificant d'«excepcional» la temporada del juvenil. Igualment, va voler recordar que «encara som a temps de celebrar un possible ascens de l'aleví B i també l'infantil i el cadet tenen opcions de pujar a Divisió d'Honor». Tot plegat, sense oblidar que el filial de Pep Triadú és a només tres punts de la promoció d'ascens a la Tercera Divisió.