Era un partit transcendental per a ambdós equips en la lluita per evitar el descens de categoria a Primera Catalana. La Jonquera necessitava el triomf per salvar-se del descens directe i el Júpiter, per seguir somiant en la permanència a la Tercera Divisió.

La Jonquera arribava al partit amb la confiança obtinguda gràcies a les dues darreres victòries (Manlleu com a local i Ascó a domicli), però amb la pressió d'enfrontar-se a un rival directe, que com ells es prenia el partit com una autèntica final.

Els dos conjunts, amb la necessitat de sumar els tres punts, van sortir amb les idees clares i amb les ganes de fer-se amb el partit. La primera meitat va ser de domini altern, sense cap dominador clar. L'ocasió més clara de la primera meitat va ser per als gris-i-grana amb un xut potent de Santolalla que va sortir fregant el pal de la porteria de Toni Montero. La resta d'aproximacions van ser amb poc perill.

A la represa, les coses van seguir igual i els dos equips es van bolcar en atac per emportar-se el triomf en el Municipal de les Forques. A la segona part, els dos equips van tenir moltes ocasions per estrenar el marcador però cap va ser capaç de fer-ho. Es va notar la pressió i el nerviosisme tant a les banquetes com en el terreny de joc, quan els minuts anaven passant i el resultat seguia amb empat. Toni Montero va fer una brillant actuació ja que va intervenir evitant dues ocasions clarísissimes dels barcelonins. En la primera d'elles, Joan Vives va tenir un u contra u amb el porter gironí, però el porter fronterer va evitar el gol. La segona ocasió perillosa del Júpiter a la segona part va ser un xut a l'esquadra que Montero va parar. En els instants finals de partit, La Jonquera va tenir nombroses ocasions clares. Brice va tenir una oportunitat d'or per donar els tres punts però no la va saber materialitzar.

La Jonquera es veu obligat a sumar, com a mínim, un empat al camp del Santfeliuenc per evitar el descens directe de categoria. Els Santfeliuencs, que ja tenen la permanència lligada, voldran acabar bé la temporada davant dels seus aficionats. En cas de perdre, La Jonquera perdria la categoria si el Manlleu guanya a casa l'Olot. En un hipotètic cas que el Manlleu guanyés l'Olot, La Jonquera empatés a Sant Feliu i el Castelldefels empatés a casa contra la Montanyesa i quedessin els tres equips empatats a 40 punts, el perjudicat seria el Castelldefels.