No va desaprofitar aquesta vegada l'Olot el match-ball que tenia per proclamar-se, per cinquena vegada a la seva història, campió del grup cinquè de la Tercera Divisió. Els olotins van golejar el Castelldefels (5-0) aconseguint així el penúltim objectiu de la temporada una jornada abans de la final, la que disputaran diumenge que ve al camp del Manlleu.

La tarda d'ahir va seguir un guió perfecte. Golejada, campionat i, per arrodonir-ho, excel·lents sensacions d'homes importants com Marc Mas, negat de cara gol les últimes jornades, a dues setmanes de jugar-se les garrofes a l'eliminatòria d'ascens a Segona Divisió B. El davanter silenc va anotar un hat-trick davant el conjunt del Baix Llobregat, mentre que Hèctor Simon, amb un doblet, va contribuir al contundent resultat dels garrotxins.

L'equip de Ramon Maria Calderé necessitava un punt per proclamar-se campió però ho va arrodonir amb una nova golejada a casa. Tot i el contundent resultat, va ser el Castelldefels l'equip que, amb l'empat inicial, va tenir la millor arribada per avançar-se al marcador. Maldonado va creuar massa la pilota abans dels deu minuts. La millor ocasió la van tenir al minut 23 quan Quintanas, titular ahir a la porteria olotina per la baixa última hora de Ginard, va salvar un u contra u molt clar davant Jordi Cano. Una aturada salvadora que va precedir al primer gol del partit. Marc Mas, que encadenava vuit jornades consecutives sense veure porteria, va obrir la llauna després d'aprofitar una centrada lateral de Tito Malagón.

El gol tranquil·litzava la parròquia olotina i obria el partit per als de Calderé, que van ser pressionats de valent en els primers minuts per part del conjunt del Baix Llobregat, que puntuant podria haver evitat amb un bon nombre de possibilitat una plaça de descens directe. Tito Malagón es va mostrar molt insistent per la banda, va ser el jugador més actiu a la primera meitat. Encara abans del descans, Hèctor i Blázquez ho van provar amb xuts des de lluny que no van arribar a bon port.

La segona meitat va començar de la millor manera. Al minut 50 de partit, Marc Mas va anotar el seu segon gol de la tarda després d'aprofitar una assistència d'Hèctor, que va treure ràpid una falta per servir una assistència letal al davanter de Sils. Es van ajuntar els dos protagonistes del partit. El migcampista de Llançà va tornar a fer aixecar el públic dels seus seients abans de la mitja hora de joc, però aquesta vegada després d'aconseguir el tercer gol olotí. La festa ja era completa, perquè amb aquest resultat, els més 1.800 espectadors presents a l'estadi ja veient que el títol era una realitat.

No obstant els de Calderé no van aixecar el peu de l'accelerador. Va repetir Hèctor Simon al minut 71 després de rematar amb el cap una centrada de Marc Mas. Per arrodonir la tarda i la seva inspiració, l'ex davanter de Peralada, Figueres o Sant Andreu, entre d'altres, va fer el seu hat-trick, el trentè gol en tota la temporada al seu compte particular, després de rematar una bona assistència de Sergio Álvarez. Ara sí que el títol ja era una realitat. Els aficionats olotins ja cantaven abans del xiulet final de l'àrbitre i amb ell, la bogeria es va desfermar amb els jugadors i l'afició celebrant el títol sobre la mateixa gespa del Municipal i amb una samarreta commemorativa de l'èxit.

A partir d'aquesta setmana i amb el partit encara de l'última jornada de lliga a Manlleu per disputar-se, l'Olot començarà a preparar l'eliminatòria d'ascens a Segona Divisió B. L'últim gran objectiu per una temporada per emmarcar serà el retorn a la categoria de bronze.