El Trail Cap de Creus va tornar a ser el lloc escollit per donar el tret de sortida del prestigiós circuit de les MISSIONx3. El Trail Ulldeter (25 de juny) i el Trail Catllaràs (29 de Juliol) són les altres dues curses de muntanya que conformen la trilogia de Klassmark.

La prova de la Costa Brava, espectacular per si mateixa, va acollir alguns dels noms més importants d'aquest esport. Prova d'això són els vencedors de les dues distàncies que proposava l'organització. Eugeni Gil i Eli Gordón eren els més ràpids de la Marathon, mentre Oihana Kortazar i Jan Margarit feien el mateix en el Trail. Victòria que els serveix per ser els primers líders de les MISSIONx3.

Els més matiners van ser els del Trail. A les vuit del matí començava aquesta aventura de 24 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu. Un recorregut que transcorria, en part, pels corriols i camins de la Marathon. Un viatge entre el mar i el cel. Van viatjar sols Jan Margarit (Salomon) i Oihana Kortazar (Salomon). Tots dos van dominar la prova de principi a fi. El joveníssim corredor de Matadepera va aturar el cronòmetre en 1 hora 54 minuts i 25 segons. Tòfol Castanyer i Adrià Duarri van acompanyar Margarit al podi.

L'atleta del País Basc Oihana Kortazar va emprar 2 hores 32 minuts i 33 segons per fer realitat el recorregut del Trail. Eva Montero no va poder revalidar la victòria de l'any passat, però va signar una magnífica segona plaça, mentre que la tercera integrant del podi era Caitlin Fieldier.

La sortida de la distància reina estava programada per a les nou del matí. 45 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu que recorrien tots els racons del paradís del cap de Creus. Des del port de Roses al sostre del parc natural, Sant Salvador de Verdera, a pràcticament 700 metres d'altitud. Eugeni Gil (La Molina Club d'Esports) i Eli Gordón (Segurartic Catalana Occident) calcaven el guió del Trail.

Gil va decidir atacar des de l'inici per no abandonar la primera posició. 4 hores 3 minuts i 11 segons, el temps del campió. La segona plaça se la va adjudicar el canari Cristofer Clemente (Salomon). El gironí Toti Bes (Club Trail Running Girona) va tornar a pujar al podi. El de Girona ha guanyat la cursa en dues ocasions.

La que va repetit victòria és Eli Gordón. La de Segurartic Catalana Occident va conquistar la triple corona al paradís, amb un registre de 4 hores 51 minuts i 44 segons. Mònica Comas i Núria Villegas la van acompanyar al podi. Propera parada: Camprodon, el 25 de juny, per pujar a Ulldeter.