Aires de canvi al Llagostera per a la temporada que ve. Oriol Alsina, 612 partits després, cedirà el relleu a la banqueta al fins ara segon entrenador Òscar Álvarez i se centrarà únicament a la tasca de director esportiu. A la plantilla també s´esperen força canvis, que s´aniran coneixent a partir de la setmana que ve. El club, a més a més, és a punt de traslladar part del seu planter a Santa Cristina d´Aro, amb l´Ajuntament del qual està ultimant la construcció d´un complex esportiu. No seria de descartar, doncs, que el primer equip del Llagostera també acabi jugant els seus partits a Santa Cristina.

Després de més de 600 partits diu prou. Per què plega? S'ha atipat de veure el futbol des de la banqueta?

He decidit deixar d'entrenar el Llagostera després de 16 anys. Sento que la gent que treballa amb mi està més que preparada. L'Òscar ja va ser el meu segon a Segona A i és la meva persona de màxima confiança. Està totalment preparat, té una gran motivació, és jove i té experiència al futbol professional. Tot té un principi i un final. Jo sempre he avantposat el Llagostera a mi mateix, tant esportivament com econòmicament. Ara ha arribat el moment de prendre'm un temps una mica sabàtic, renovar il·lusions i motivacions. Aquest últim any no he estat prou motivat per seguir entrenant el Llagostera. A partir d'aquí, si algun dia surt un projecte il·lusionant tant aquí com a l'estranger serà el moment de fer el pas que no he fet mai.

Si sorgís una oferta i l'acceptés, seguiria sent el propietari del Llagostera?

Sí. No hi té res a veure. Una cosa seria la part professional d'entrenador o director esportiu i l'altra que sigui propietari del club. Hauria de ser un projecte engrescador i ambiciós amb una massa social important al darrere. A Llagostera som poquets però els millors del món. Aquests que estimen el Llagostera en la victòria i en la derrota per mi són els millors del món. Parlo dels autèntics seguidors nostres, de tota la vida, no dels que s'omplen la boca que són del Llagostera quan hem fet play-offs i hem assolit ascensos. Hi havia gent que quan érem a Segona A no es movia de la llotja i aquesta temporada a Segona B no ha vingut cap dia. La importància de sortir a la fotografia... Per tot plegat, plego i me'n vaig cap a altres costats.

Té l'espina clavada de no haver sortit mai del Llagostera?

Ser director esportiu del Llagostera és un gran repte però també em motiva encapçalar un altre projecte aquí o a l'estranger, encara que no sigui el millor moment perquè vinc d'un mal any. Hauria de ser algun equip històric i em seria indiferent fer-hi d'entrenador o director esportiu. Això sí, o una cosa o l'altra.

Feia temps que s'ho rumiava?

Ja m'ho vaig plantejar al final de la temporada passada, però no vaig voler abandonar en un moment difícil per al Llagostera. Feia temps que em rondava pel cap. Han estat 16 anys. El desgast de ser entrenador i director esportiu és molt important. Ara em toca un descans com a entrenador.

Se'n va cremat del dia a dia a la banqueta tants anys, d'aquest últim any, o què l'ha fet adonar-se que ja en tenia prou?

Hi ha pocs entrenadors que hagin estat 16 anys seguits al mateix equip. Busco noves motivacions. També me'n vaig una mica decebut per la mica d'entorn que pot existir al club. Considero que el tracte no ha estat el millor pel que fa a respecte i poca memòria. No hem d'oblidar que som un poble de 8.000 habitants i que hem assolit unes fites increïbles.

Durant tot aquest temps, l'Alsina director esportiu ha pensat mai cessar l'Alsina entrenador?

No. Fins ara, que ho fet perquè vull que les coses vagin bé. Em moc per sensacions. El nostre club és absolutament diferent a tots. Sempre he tingut el suport de la gent del club. Hi ha molta gent que deia que era del Llagostera i mai va fer cap pas per comprar accions i ajudar en la conversió en Societat Anònima. Algú altre podia haver estat l'amo del club tranquil·lament. No, mai m'ho havia plantejat. Segur que hi ha molts més bons entrenadors que jo però no sé si n'hi ha cap que hagi aconseguit el que hem fet aquí al Llagostera. El canvi d'entrenador com a revulsiu no serveix al Llagostera. Els jugadors saben que no existeix aquesta possibilitat i el tècnic que podria venir no coneixeria tan bé el club com jo. La temporada passada vam fer una gran segona volta i vam merèixer molt més. Coses no comprensibles van fer que no poguéssim salvar-nos.

Els números parlen per si sols. El balanç que en fa és bo?

No soc jo qui ho ha de dir. La gent ha de veure si hi ha algun entrenador que pugui tenir aquests números. He entrenat amb el Llagostera a totes les categories menys a Primera Divisió. També he disputat quatre play-offs i els he guanyat tots quatre.

Quin és el seu millor record?

En tinc moltíssims. Segurament els ascensos. El de Segona B, Segona A o el de Preferent. També hi ha hagut grans jugadors de diferents etapes amb els quals guardo molta amistat, David Costa, Òscar, Ubach, Planagumà, Pablo, Juanjo Expósito, Pitu... Tres milions n'hi ha.

Amb quin gol es queda?

Amb el de Nuha al Nàstic que va suposar l'ascens a Segona A.

Al poble ha nascut un nou club (Base Llagostera). Què suposa per a la UE Llagostera?

Res. Només ens aporta problemes per gestionar el Municipal. No volem que s'hi entrenin quatre equips alhora. A veure com es gestiona tot... A més a més, hi ha la incertesa per part de l'Ajuntament, que fa d'estruç i amaga el cap sota l'ala per no haver de donar la cara. Sí que l'altre dia gent del nou club van dir a un treballador nostre que ens farien fora, sense venir a compte. Són coses que no acabem d'entendre. El nou club té una altra filosofia. Nosaltres ens centrem en allò nostre. Se'ls ha de preguntar a ells.

Se sent maltractat per l'Ajuntament?

Sí. Molt. No és nou. Fa 16 anys que estem així. És una constant de mentides, enveges i gelosia. Volen perjudicar el club per egoismes. Algun dia explicarem tot el que ha passat i el que ens han arribat a enganyar i a mentir. I totes les promeses incomplertes.

El Girona és a les portes de Primera. El veu pujant?

Oh i tant! No s'escaparà. S'ha fet una gran feina en tots els àmbits: econòmic, esportiu i social. A més a més, tenen mitjans. Me n'alegro moltíssim perquè hi tinc molts amics. Seré feliç per l'entitat i la gent que segueix el club. És un gran bé per a les comarques i per a Catalunya.

Vostè va dur Machín al Girona. Hi té part del mèrit?

Cap. El 100% és mèrit seu. Em van contractar per salvar l'equip i vaig mirar de fer-ho tan bé com vaig poder. Ha coincidit que hi ha Machín i jugadors que vaig portar o renovar però el mèrit de l'Oriol és del 0%.

Entén que part de l'afició del Girona el critiqui?

És una mínima part. La gent és sobirana. Jo defenso el club on treballo al màxim i no desitjo mal a cap equip de la demarcació.