La derrota de Júlia Payola (Olot, 19 anys) contra la romanesa Daiana Negreanu ahir en la darrera eliminatòria de la fase prèvia deixa Paula Badosa (Begur, 19) i la joveníssima Marina Bassols (Blanes, 17) com les dues úniques representants gironines en el quadre gran del torneig internacional de tennis femení de la Bisbal. Després de la seva estrena l'any passat amb un ITF de 10.000 dòlars, el CT La Bisbal ha fet un pas endavant aquest any amb el salt a la categoria ITF de 25.000 dòlars que reuneix tennistes situades entre les posicions 150 i 400 del rànquing de la WTA.

La tennista suïssa Jill Teichamann, que s'entrena a Barcelona a les ordres de l'extècnic de Tommy Robredo Karim Perona, és la cap de sèrie número 1 d'un quadre principal on també destaca la seva veterana compatriota Patty Schnyder que va ser arribar quinzena del rànquing WTA de dobles quan formava parella amb Martina Hingis. L'holandesa Arantxa Rus, la russa Veronika Kudermetova o la italiana Jasmine Paolini són alguna de les altres caps de sèrie del torneig. Sense ser cap de sèrie, però entrant directament en el quadre gran per rànquing, Paula Badosa competirà prop de casa continuant amb la seva particular lluita per recuperar les seves millors després d'un parell d'anys complicats a nivell de lesions i resultats.

L'any 2015, Paula Badosa va enlluernar el món del tennis amb el seu títol de campiona de Roland Garros júnior o passant dues rondes en el màsters 1.000 de Miami. En el debut al torneig de Florida, amb només disset anys, Badosa va derrotar la txeca Cetkovska, llavors número 69 del món, i després a la xinesa Zheng Saisai per acabar caient davant Karolina Pliskova. Aquella fulgurant aparició en el món professional va crear un munt d'espectatives al voltant de la figura de Badosa que, però, entre lesions i una pressió excessiva, no va aconseguir bons resultats al llarg de tot l'any passat. Ara, menys pressionada, Badosa busca retrobar el seu millor tenis picant pedra en tornejos ITF com aquest de La Bisbal on aquesta tarda (17.00) debutarà contra la ucraïnesa Valeria Strakhova.

L'altra gironina, Marina Bassols, és encara dos anys més jove que Paula Badosa. Nascuda a Blanes, el desembre de 1998, Bassols és considerada una de les grans promeses del tenis estatal. El 2015 va ser considerada millor jugadora d'Europas sub-15 i ara lluita per treure el cap en els quadres grans dels torneigs ITF. A la Bisbal juga amb una Wild Card de la invitació i aquest matí, a les deu, s'enfrontarà a l'aragonesa Irene Burillo que, curiosament, també ha entrat en el quadre gran del torneig per invitació.